Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSP'li Karakülçe'den CHP kongresinde gazetecilere saldırıya sert tepki

DSP'li Karakülçe'den CHP kongresinde gazetecilere saldırıya sert tepki

Geçtiğimiz hafta sonu CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresinde basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen saldırının yankıları sürerken, DSP’den saldırıya uğrayan basın emekçilerine destek geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerin demokrasimizin sesi nefesi olan basına saldırmaları bunu haber yaptırmamak adına kamuoyunda duyurmamak adına ortaya koydukları tavır linç girişimi esef verici ürküntü uyandırıcı ve kaygılandırıcı.” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2020 - 17:51

EGEPOSTASI- DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selçuk Karakülçe ve DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, TV35 ve Egepostası’na “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunarak destek açıklamasında bulundular. Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, saldırya maruz kalan basın emekçilerinden Tenzile Aşçı’ya çiçek takdim ederken, yapılan muamaleden ötürü duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Konuyla ilgili TV35 kameralarına açıklamalarda bulunan DSP’li Karakülçe, “Öncelikle kongreler partilerin yenilenme alanıdır aynı zamanda bir kimlik tezahürüdür o salonda gördükleriniz topluma heyecan ve umut verir.Yaşanan kongrenin gençlik kongresi olması ve geleceğimizin teminatı olan gençlerin demokrasimizin sesi, nefesi olan basına saldırmaları bunu haber yaptırmamak, kamuoyunda duyurmamak adına ortaya koydukları tavır, linç girişimi esef verici, ürküntü uyandırıcı ve kaygılandırıcıdır” dedi.

“KINIYORUM”

“TV35 ailesindeki arkadaşlara ve İzmir basınında bu şekilde şiddette uğramış bütün basın emekçilerine geçmiş olsun diyorum” diyen Selçuk Karakülçe, 
“O salondan çıkan sonuç ülkemizde demokrasi özlemi içerisinde olanalara, özgürlük, demokrasi, hakkaniyet vaadedenlerin bu konuyla ilgili komuoyunu tatmin edici, insanların kalbini onarıcı bir özür beklediklerini bunu yapmamış olmalarını kınıyorum.” dedi.

“KONGRENİN İPTALİNİN GÜNDEME ALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Karakülçe sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizde  basın haklarını kamuoyunun ulaşmasındaki zorluğunun günden güne arttığı zaman diliminde halka tarafsız, hakkaniyetli haber ulaştırma gayereti içerisinde olan bu kardeşlerimizin şiddet görmelerini kınıyorum .Bu gençlerin hemen uyarılmalarını, sorumluluklarının bilincini gerektiği şekilde anlatılmalarını gerekirse kongrenin topluma bir özür mahiyetinde iptalini bile  gündeme alınması gerektiğini düşünüyorum.”

“HUKUKÇU KİMLİĞİNİ TEKRARDAN SORGULAMAK GEREKİR”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yaptığı açıklamada ‘Orada bulunan basın mensupları arkadaşlar arada kalmış’ sözlerine Karakülçe şu yanıtı verdi; 
“Bunu söyleyen sayın  İl Başkanın hukukçu kimliği hemen aklıma geliyor. Eğer böyle bir kanıtla bu dava böyle fes olacaksa onun hukuçuluğunu tekrar sorgulamak gerekir. Basın arada da kalabilir bu da anlaşılabilir bir şey ama orada basının kamerası olduğunu oradakiler rastgele bilmiyordur.Kamerası ya da fotograf makinesi olanın kafasında sandelyenin parçalanması kadar tesadüf olabilcek başka kanıt yoktur diye düşünüyorum.Maalesef üzüldüğümü söyleyebilirim bir il başkanının daha ciddi tedbirlerle öncelikle arkadaşlardan bir özür cümlesiyle ortaya çıkmasını beklerdim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.