Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu'ndan Soyer'e çok sert atama çıkışı!

Dervişoğlu'ndan Soyer'e çok sert atama çıkışı!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir İl Kongresi'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i son dönemde yaptığı atamalar nedeniyle sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, bunun sadece İYİ Partinin değil aynı zamanda CHP'nin "sağlam damarı"nın da şikayeti olduğunu belirterek "Atamalar yaparken makamları mevkileri doldururken kör göze parmak sokar gibi toplumsal tartışma yaratabilecek adımları atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez, cüret denir, hiçbir cüretkara da İzmirli müsaade etmez. Böyle bilinmelidir." dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2020 - 13:54

EGEPOSTASI - İzmir'deki ilk il kongresini gerçekleştiren İYİ Parti'de kongre heyecanı yaşanıyor. Tek adaylı ve sakin geçen kongrede TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu; konuşmasının son bölümünde kamuoyunda çok tartışılan Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediyesi şirketlerine yaptığı atamaları sert bir dille eleştirdi. AK Parti İzmir de atamalar sonrası benzer eleştiriler yapmıştı. 

Dervişoğlu şunları söyledi : "Üç dört günden beri İzmir'deyim. Yaptığım temaslarda karşılaştığım bir takım sorunlar var. Kongremizi şereflendirmiş iki kıymetli CHP'li başkanımız burada. Daha önce de gelen başkanlarımız oldu. Gittiğimiz her yerde arkadaşlarımızın yerine getirilmemiş talepleri olduğu gerçeğine rastladım. Biz gerek genel seçimlere gerekye yerel seçimlere CHP ile birlikte Millet İttifakı olarak girmiştik. CHP'nin şöyle bir düşüncesi olabilir. Türkiye genelinde İYİ Parti ile birliktelik CHP'ye önemli katkılar sağlamıştır, ama İzmir İYİ Parti'nin desteğine ihtiyaç duyulacak bir potansiyel söz konusudur. CHP böyle düşünebilir. Bunu yadırgamıyız. Siz de şundan emin olun, hiç bir belediyenin kapısına şahsım ve sosyal çevrem için, şunun işini bunun işini halledin diye de gitmem. İYİ Parti'nin özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan beklediği sadece iş aş v.s. değildir. İYİ Parti'nin istediği İzmir'in doğru ve ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Parti'nin değil CHP'nin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya şayet devam ederseniz. Toplumsal kaygıyı arttırmaktan geri duymayacağınızı sürdürürseniz. Ben buradan söylüyorum sabrında bir sınırı var. Benim söylediklerimi kimse CHP'ye ya da şahsına söylenmiş saymasın. Bu sadece İYİ Parti'nin değil CHP'nin sağlam damarının da şikayetidi. Atamalar yaparken makamları mevkileri doldururken, kör gözüne parmak sokar gibi, toplumsal tartışmalar yaratacak adımlara atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez cüret denir. Hiç bir cüretkara da İzmirli müsade etmez böyle bilinmelidir. Hakkınınızı helal edin. Cenabı Allah Yolculuğunuzu zaferle tamamlamanızı nasip etsin. Mücadeleniz iktidarla taçlansın. Cenabı Allah sizi korusun Ne mutlu Türküm" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.