Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizde mahsur bırakılan göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı

Denizde mahsur bırakılan göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı

Dikili ve Çeşme'de lastik botlarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışırken denizde mahsur kalan göçmenleri, Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Kurtarılan göçmenler Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince botlarının motoruna ve mazotlarına el konulduğunu iddia etti. Denizde mahsur bırakılan göçmenler kurtarıldı

  • Ege Postası
  • 02.03.2020 - 09:40

Çeşme ve Dikili ilçelerinden lastik botlar ile yola çıkan göçmenler, Sakız Adasına yaklaştıkları sırada iddiaya göre Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Botun motoru ve yakıtını alan Yunan Sahil Güvenliği, göçmenleri ölüme terk etti. Yaklaşık 5 saat sonra göçmenlerin imdadına Türk Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Ekipler ayrıca, motoru bozulan başka bir göçmen botuna da müdahale etti.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu çok sayıda göçmen, Çeşme İskelesi'ne getirildi.

Göçmenlerden biri Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin kötü muamelesine maruz kaldıklarını, botlarında bulunan motor ve yakıtı alınarak ölüme terk edildiklerini söyledi.

YUNANİSTAN'A GEÇMEK İSTEYEN GÖÇMENLERE FIRTINA ENGELİ 

Çeşme'de güvenlik güçleri, etkisini artıran fırtına sebebiyle deniz yoluyla Sakız Adası'na geçmek isteyen göçmenleri sahile yaklaştırmıyor.
Deniz yoluyla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek isteyen göçmenler, fırtına engeline takıldı. Gece saatlerinde fırtınanın etkisini göstermesiyle birlikte bölgedeki sahillerde teyakkuza geçen jandarma ekipleri yolları kapatırken, hiçbir göçmenin sahile yaklaşmasına izin verilmedi. Jandarmanın yanı sıra sahil güvenlik ekipleri de hem havadan hem de karadan yaptığı denetimleri sıklaştırarak göçmenlerin sahillere inmesine engel oldu. Sahillere yaklaştırılmayan göçmenlerden bazıları bölgeden ayrılırken bazıları ise yol kenarlarında ve ağaç altlarında bekleyişlerini sürdürdü. Çoğu Afganistan kökenli yaklaşık 40 kişilik göçmen kafilesine, gıda, su ve bebek bezi yardımı yapıldı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre fırtınanın, 5 Mart Perşembe gününe kadar etkisini göstereceği ve hızının yer yer 100 kilometreyi bulacağı öğrenildi.

'YUNAN POLİSİ EŞYALARIMIZA EL KOYUP BİZİ GERİ YOLLADI'

Futbolcu olma hayaliyle 6 ay önce Türkiye'ye geldiğini söyleyen Afganistan uyruklu Fatih Ali (17), Yunanistan polisinin eşyalarına el koyduğunu belirtip, "2 hafta boyunca Ankaragücü'nde idmanlara çıktım ancak olmadı. Bunun üzerine Avrupa'ya gitmeye çalıştıysam da başaramadım. Ancak, kapıların açılacağı haberi üzerine bir kez daha denemek üzere Edirne'ye gittim. Ancak Yunanistan polisi, eşyalarımı aldıktan sonra geri yolladı. Ardından da deniz yoluyla gitmek için İzmir'e geldim. ne olursa olsun hayalimi gerçekleştirip, futbolcu olmak istiyorum" dedi.

DENİZDE MAHSUR KALAN 38 GÖÇMEN KURTARILDI

Çeşme'den bu sabah lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek isteyen 38 göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, iddiaya göre, Yunan polisi tarafından durdurularak, motoru ve yedek yakıt bidonu alındı. Denizde mahsur kalan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik botuna alınan göçmenler, Çeşme Limanı'na getirildi. Burada hazır bekletilen midibüse bindirilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler, İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Göçmenlerden Ramim Emiri (30), Türk Sahil Güvenliği sayesinde suda boğulup, ölmekten kurtulduklarını belirterek, "Sakız Adası'na yaklaştığımızda Yunan polisi botumuzu durdurdu. Motoruna, yedek yakıtına ve bizlerin çantalarına el koydu. Bizi botla tekrar denize saldı. 1 saat kadar sonra da Türk Sahil Güvenliği gelip, bizleri kurtardı" dedi.

DHA

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.