Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Bayramı Bergama’da törenlerle kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Bergama’da törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törenler Koronavirüs nedeniyle maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2020 - 11:39

Törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti.

BAŞKAN KOŞTU; “CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Bayramı’nın 97.yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhuriyet Bayramı’nın dünyada eşine nadir olarak rastlanan bir azmin ve inancın sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatı olduğuna dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’da Milletimizin var olma savaşı olduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Cumhuriyet ise yeniden dirilişimizin simgesidir. Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet anlayışı ile kurduğumuz, halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum” dedi.

KAYMAKAM KAŞIKÇI; “CUMHURİYET’İN ÖNSÖZÜ ÇANAKKALE’DE, SON SÖZÜ LOZAN’DA YAZILMIŞTIR”

Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün Çanakkale'de son sözünün Lozan'da yazıldığına konuşmasında işaret eden Kaymakam Kaşıkçı, "Bütün plan Osmanlı Devleti'ni paylaşmak ve Türk Milleti'ni bu coğrafyada yaşatmamaktı. Her tarafta işgaller başladı. Bütün her şeyin bittiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs'ta zor şartlarda Samsun'a adım attı. Millet kurtuluş ışığını gördü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile halk bütünleşti. Cumhuriyet'i kurduk. Bağımsız devletimizi kurduk. Ama sanmayalım ki her şey bitti. Musul-Kerkük olayları terör olayları, 15 Temmuz Fetö, Suriye olayları, Akdeniz’deki kuşatma hepsi bizi bu coğrafyadan silmenin devamı. İstiyorlar ki; Türk devletine otur denildiğinde otursun. Kalk denildiğinde kalkılsın. Ama artık öyle bir devlet yok. Ülkemizin bir çakıl taşında gözü olanın, gözünü çıkarmaya her zaman hazırız. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın konuşmasının ardından Halk Oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Tören liseler, ortaokullar ve ilkokullar arası kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin teşekkür belgesi ve ödüllerini almasıyla son buldu. Cumhuriyet Bayramı coşkusu belediye bandosunun mahallelerde gerçekleştireceği konser ile devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.