Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ‘rüşvet’ iddialarına meydan okudu: Belgeyle suç duyurusunda bulunsun

CHP ‘rüşvet’ iddialarına meydan okudu: Belgeyle suç duyurusunda bulunsun

CHP Menemen İlçe Başkanlığı, AK Partili Menemen Belediyesi Meclis üyesi Hanifi Can’ın 2 milyon liralık rüşvet iddialarına yanıt verdi. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, iddiaların mesnetsiz olduğu ifade edilirken söz konusu belge ile birlikte Hanifi Can’a suç duyurusunda bulunma çağrısı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 17:38

EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından tutuklanmaıs ve görevden uzaklaştırılmaısnın ardından Menemen Belediye Meclisi dün yeni başkan vekilini seçti.

4 turda da başkan vekilinin belirlenemediği oylamada, seçimi kura yoluyla Millet İttifakı adayı Avukat Deniz Karakurt kazanmıştı.

Seçimin sona ermesinin ardından oylamaya ve seçim öncesine ilişkin iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Bu iddialardan biri de Ak Partili Menemen Belediye Meclis üyesi Hanifi Can’ın iddiası oldu. Can, seçim öncesinde bir meclis üyesi arkadaşına 2 milyon lira rüşvet teklif edildiğini ve elinde belge olduğunu iddia etti.

CHP Menemen İlçe Başkanlığından ise iddiaya yanıt gecikmedi. İlçe başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, iddiaların mesnetsiz olduğu ifade edilirken söz konusu belge ile birlikte Hanifi Can’a suç duyurusunda bulunma çağrısı yapıldı.

İlçe başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu şahsın iddiasına cevap vermek bile bizim için vakit kaybı sayılır. Anlaşılan bu beyefendi Cumhuriyet Halk Partisini kendi ahlaki yoksunluğu ve iftira siyaseti seviyesine çekmek istemiş ama hiçbir CHP’li bu seviyeye inmez. Bu arkadaşın iftirasını Cumhur İttifakı’na mal etmeyi de doğru bulmayız. Kişinin kendi hırsları ve ahlakıyla ilgili bir durum olarak görüyoruz. Böylesine ağır ve gerçek olmayan bir ithamda bulunan kişiyi, rüşvet teklif edildiği iddia eden arkadaşıyla birlikte, derhal elinde olduğunu iddia ettiği belgeyi açıklamaya ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Eğer bunu yapmazsa kendi iftirasıyla baş başa kalacak ve tüm Menemenliler de kendisinin ne kadar iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi olduğunu anlayacaktır.

Madem böyle bir iddiası var, bu iddiayı olay gerçekleştiğinde neden partisinin il başkanına bildirmemiş de kendisine saklamış. Eğer bildirdi de böylesine ‘sözde’ bir rüşvet iddiası saklandıysa, bu daha büyük bir skandaldır. Anlayacağınız bu iddianın neresinden bakarsanız bakın tutarsız, mesnetsiz ve gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir iftira olduğu anlaşılıyor. Bu siyaset tarzı Menemenlilere hakarettir. Bu tarzı benimseyenlere de, destek verenlere de en güzel cevabı yine Menemenliler verecektir. Demokrasilerde seçimler olur ve sonuca herkes saygı gösterir. Demokrasiye ve meclisin iradesine saygı duyan herkesin seçim sonuçlarını kabul etmesi gerekir. Anlaşılan bazıları seçimi kaybetti ama sonucu hazmedemedi.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.