Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri’nden iktidara çağrı: Merkezi hükümet engel çıkarmazsa…

CHP Lideri’nden iktidara çağrı: Merkezi hükümet engel çıkarmazsa…

İzmir depreminin ardından ikinci kez İzmir’i ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah belediye başkanları ile yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından düzenlenen basın açıklamasında konuştu. Kılıçdaroğlu, depremin ardından yaraların sarılması ve kentsel dönüşüm için yerel yönetimlerle merkezi hükümetin birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaparak, Deprem hepimizin ortak sorunudur. Bu ortak sorunun çözülmesi lazım. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler el birliği yaptığı müddetçe vatandaşlar mutlu olacaklardır. Bu yüzden parti ayrımı yapmaksızın, belediyelere engel çıkarmaksızın bu sorunları çözmek hepimizin görevidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2020 - 11:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda yapılması planlanan ancak artan koronavirüs vakaları nedeniyle ziyareti ertelenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece saatlerinde İzmir’e geldi.

Saat 10.00’da Başkan Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile İzmir deprem süreciyle ilgili bilgi alarak programına başlayan Kılıçdaroğlu, gerçekleştirilen görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Kaya Termal Otel’de düzenlenen basın açıklamasına belediye başkanlarının yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı.

"İZMİR'DE TARİH YAZILDI"

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, İzmir depreminde İzmir’deki belediyelerin tarih yazdığının altını çizdi ve yerel yönetimlerle iş birliği için merkezi hükümete seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“İzmir hepimizi derinden üzen bir deprem yaşadı. Acıların sarılması ve sonlanması için belediye başkanlarımız gerçekten seferber oldular. Tabi sürecin rahat atlatılması için AFAD, Kızılay ve diğer kamu kuruluşlarının da yaptıkları katkıları şükranla anmalıyız. Belediye başkanlarımız deprem sonrasında yapılanlarla ilgili bize bilgi verdiler ve birlikte durum değerlendirmesi yaptık. Şu ana kadar evlerinden ayrılan yurttaşlara 42 milyon liralık kira yardımı yapıldığı ifade edildi. 224 hane belediyeye ait konutlara yerleştirildi. 4 bin 200 aileye de 10’ar bin lira kira yardımı yapıldığı söylendi. Eğitimle ilgili bütün talepler de karşılanmış durumda. Ağır e orta hasarlı binalar da var. Bu binaların da yıkılması, onarılması ya da güçlendirilmesi gerekiyor. Bu binalar için de merkezi hükümetin yapacağı her türlü katkı çok önemli. Şu çok önemli: İzmir’in yaşadığı acı Türkiye’nin ortak acısıdır. Gerek bizim diğer belediyelerimiz gerek MHP,  AK Parti ve İYİ Parti’ye ait belediyeler var.  O belediyelerin de katkıları olmuştur.Ama şu açık ve nettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanlarımız burada bir tarih yazmışlardır. Kimsenin en ufak bir ihtiyacı göz ardı edilmemiştir. Ayakkabıdan buzdolabına, televizyondan elektrik süpürgesine kadar bütün ihtiyaçlar belediler tarafından karşılanmıştır. Bu nedenle ben bütün medya organlarının huzurunda belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Onlar İzmirli rahat etsin diye 24 saat uyumadılar. Yeter ki İzmirli rahat etsin, bir sorunu varsa süratli bir şekilde sorunları halledilsin diye. Bundan sonra kentsel dönüşümle ilgili olarak da merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece her türlü sorunu hızlıca çözeceklerdir. Bizim tercihimiz merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin arasında güçlü bir diyaloğun olmasıdır. Sorun parti sorunu değildir. Deprem hepimizin ortak sorunudur. Bu ortak sorunun çözülmesi lazım. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler el birliği yaptığı müddetçe vatandaşlar mutlu olacaklardır. Bu yüzden parti ayrımı yapmaksızın, belediyelere engel çıkarmaksızın bu sorunları çözmek hepimizin görevidir.”

İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.