Dolar 32,5881
%0.23
Euro 34,8124
%0.43
Altın 2.419,250
%-0.56
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP kulislerine bomba gibi düşen iddia! Urla'da o isim kayyım olarak atanacak

CHP kulislerine bomba gibi düşen iddia! Urla'da o isim kayyım olarak atanacak

İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklanıp, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne konulan Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un yerine İlçe Kaymakamı Önder Can’ın atanacağı iddia edildi. CHP kulislerine bomba gibi düşen iddia!

  • Ege Postası
  • 17.12.2019 - 13:59

EGEPOSTASI HABER MERKEZİ- Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından kulisler kayyım iddiası ile çalkanıyor. 

HDP’li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine kayyım olarak kaymakamların atanması örneğinde olduğu gibi Urla'da da benzer bir uygulamanın yapılcağı öne sürüldü. 

Buna göre Urla'da Belediye Meclisi içinden seçim yapılamayacağı ve tutuklanan Belediye Başkanı Oğuz’un yerine kayyım olarak Urla Kaymakamı Önder Can’ın atanacağı iddia edildi.

10 KASIM 2016’DA SON YAPILAN DEĞİŞİKLİK NE DİYOR

FETÖ/PDY üyelik ve Bylock kullanıcısı olmak ayrı ayrı terör suçu olduğu için yerine kayyum ataması da yapılabilecek. Kanuna göre yasa maddesinde 10 Kasım 2016’da son yapılan değişiklikte şu ifadeler yer alıyor:

“Belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde 46'ncı maddedeki (bakan-vali) makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir.” Maddesi ile açıklanmıştı…

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.