Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den İzmir Valiliğinin kararına tepkiler yükseldi

CHP'den İzmir Valiliğinin kararına tepkiler yükseldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir Valiliği’nin “toplumsal ayrışma yaratır” gerekçesiyle 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın 97’nci yıl dönümünde yapılmak istenen etkinlikleri yasaklamasına "Kutlamaları bir ‘asayiş’ sorunu olarak görüp yasaklayanlar, Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerdir” diye tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2020 - 13:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İzmir Valiliği’nin 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın 97’nci yıl dönümünde Eğitim- İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yapmak istediği basın açıklamasını “toplumsal ayrışma yaratır” gerekçesiyle yasaklamasına tepki gösterdi.

Kaya yaptığı yazılı açıklamada, “Emperyalizme karşı en büyük diplomatik zaferin kazanıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesinin ve Anadolu’nun tapusunun alındığı gün olan, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşmasının 97. yılı kutlamalarını bir ‘asayiş’ sorunu olarak görüp yasaklayanlar, Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerdir” ifadelerini kullandı.

KILIÇ'TAN SİZ NEYİ YASAKLADIĞINIZIN FARKIDA MISINIZ'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Milli sınırlar içinde böyle bir yasağın uygulanması, yedi düvele diz çöktürmüş Milli Mücadele Kahramanlarımızın kemiklerini sızlatır. Siz neyi yasakladığınızın farkında mısını? “Keşke Yunan galip gelseydi” zihniyetiyle Türkiye’yi yönetemezsiniz, yönettirmeyiz!!" dedi.

SINDIR: UTANÇ BELGESİ

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Lozan fatihi İsmet İnönü ve vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimize büyük bir saygısızlık anlamı taşıyan ve Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçecek olan bu utanç belgesini takdirlerinize sunuyorum..."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.