Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da sel alarmı

Bornova’da sel alarmı

İzmir’de gece saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, Bornova Belediyesi de alarma geçti. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin dört bir yanında su tahliye ve kapanan yolları açmak için çalışıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir genelinde olağanüstü bir durumla karşı karşıya kalındığını belirterek, “Kentin bir çok noktasında hayat felç olmuş durumda. Bornova Belediyesi olarak alarm durumundayız. Tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 15:18

Tüm İzmir’de olduğu gibi rekor yağışların görüldüğü Bornova’da tüm imkanlar seferber edildi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta kırsal mahalleler; Kayadibi, Çamiçi, Kurudere, Sarnıç, Eğridere ve Kavaklıdere ile Çamdibi Bölgesi, Atatürk Mahallesi ve Kızılay Mahallesi olmak üzere ilçe genelinde vatandaşların yardımına koştu. Ekipler, aşırı yağış nedeniyle sorun yaşanan evlerdeki suları tahliye ediyor, aynı sorunun yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyor. İş makineleri de kapanan yolların açılması için çalışıyor.

Bir aylık yağış bir gecede düştü

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir’in bazı bölgelerinde sadece Şubat ayında düşen yağmurdan daha fazlasının sadece bir gecede yağdığına dikkat çekerek, “Olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız. Kentin bir çok noktasında hayat felç olmuş durumda. Bornova Belediyesi olarak alarm durumundayız. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. İzmir Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde gerekli çalışmaları yapıyor, kapanan yolları açmak için çalışıyor, zor durumdaki vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Tüm İzmir’e geçmiş olsun. Deprem de olduğu gibi bu felaketin yaralarını da hep birlikte dayanışma içerisinde aşacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.