Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Berke ve Zeynep bulundu

Berke ve Zeynep bulundu

İzmir’de Çiğli Ulukent’te yaşayan 16 yaşındaki Berke Pütmek’in dün sabah saatlerinde ailesine “Aşağıya inip geliyorum” dedikten sonra ortadan kaybolduğu öğrenildi. Oğullarına ulaşamayan Pütmek ailesi sosyal medya üzerinden Berke’yi arama çalışması başlatırken, Berke'nin aynı yaştaki sınıf arkadaşı Zeynep Yıldız'ın da kayıp olduğu ortaya çıktı. İki arkadaş bugün Karşıyaka polisi tarafından bulundu. Berke ve Zeynep'ten iyi haber

  • Ege Postası
  • 26.02.2018 - 11:21

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Çiğli'de esrarengiz şekilde ortadan kaybolan ve en son Nergiz'de birlikte yemek yerken görülen sınıf arkadaşları Berke  Pütmek ile Zeynep Yıldız, Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu. 

Çiğli’de yaşayan Karşıyaka Zeki Şairoğlu Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Berke Pütmek’in ailesi dün sabah saat 10.00 ‘dan beri oğullarına ulaşamadı. Evde ailesiyle otururken, “Aşağıya inip geleceğim diyerek” evden çıktıktan sonra saatlerce hiçbir haber alınamayan Berke’yi arkadaşlarına soran Pütmek ailesi, Berke’nin sınıf arkadaşı 16 yaşındaki Zeynep Yıldız’ın da kayıp olduğu bilgisine ulaşınca emniyet güçlerine kayıp başvurusunda bulundu. İki çocuğun arama çalışmalarını sosyal medya üzerinden de yürüten aile için vatandaşlar seferber oldu.

Pütmek ve Yıldız ailelerinin çocukları için yapılan aramalarda iki gencin en son Karşıyaka Nergiz’de 17.00’de kafede yemek yerken görüldükleri öğrenildi.

VATANDAŞLARDAN YARDIM İSTENDİ

Berke Pütmek’in üzerinde siyah kot pantolon ve siyah kapüşonlu bir sweetshirt bulunduğunu belirten ailesi çocukların görülmesi durumunda emniyet güçlerine bildirilmesi için vatandaşlardan yardım istedi.

Berke Pütmek ‘in babası Volkan Pütmek oğlunu gören kişilerin 155’i arayarak bilgi vermesini istedi ve oğluna seslendi. Pütmek “Gören kişiler lütfen emniyete müracaat etsin. Biz çocuğumuzu her yerde arıyoruz. Eve döndüğünde kesinlikle bir tepkimiz olmayacak. Zaten böyle bir tepki vermiyoruz. Korkmuş olabilir ama kendisini evde bekliyoruz. Biz onu seviyoruz” diye konuştu.

Pütmek ailesinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım hızla yayıldı. Anne Derya Pütmek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ulukent/ Egekent 2_ İzmir_ 25 şubat paylaşımıdır. 16 yaşındaki Oğlum Berke Pütmek sabah 10 :00 dan beri kayıptır. Kendisine ulaşılamıyor. Lütfen görenlerin haber vermesini önemle rica ederim. sizlerin de bu resmi paylaşmanızı rica ederim en son Karşıyaka da 5 sularında görülmüştür.” dedi. 

POLİS BULDU

Sosyal medyada paylaşımlar hızla sürerken, aileler, Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü'nden gelen iyi haberle rahat nefes aldı. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün, Berke ve Zeynep'i Karşıyaka Bostanlı'da kimlik kontrolü sırasında bulduğu ve şubeye götürdüğü öğrenildi. Çocuklar daha sonra gelen ailelerine teslim edildi. Baba Volkan Pütmek "Geceyi Nergiz'de geçirmişler, eve dönmekten korktukları için gelememişler. Çok mutluyuz. Emeği geçen, çaba gösteren herkese teşekkür ederiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.