Dolar 32,5827
%0.21
Euro 34,8212
%0.45
Altın 2.411,710
%-0.87
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da uzun bir süre sonra kar sevinci

Bergama'da uzun bir süre sonra kar sevinci

İzmir'in Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda, uzun bir süre sonra yağan mevsimin ilk karı sevinçle karşılandı. Beyaz örtüyle kaplanan bölgede sokak çıkan çocuklar, kar topu oynayarak keyifli bir gün geçirdi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2021 - 16:10

Bergama ilçesine bağlı olan, çok sayıda yerleşim yerinin bulunduğu dünyaca ünlü çam fıstığının merkezi Kozak Yaylası, yağan karla birlikte beyaza büründü. Uzun bir süre sonra yağan kar, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Bölgenin beyaz örtüyle kaplı olduğunu duyanlar Kozak bölgesine akın etti. Karın keyfini ise en çok çocuklar çıkararak kar topu oynadı.

8 yaşındaki Asya Ela Sarıcaoğlu da, babasıyla geldiği bölgede kartopu oynayarak arkadaşı ile birlikte kardan adam yaptı. Küçük Ela, "Şu anda burada yılın ilk karını görüyoruz, çok yumuşak" dedi.

 

"Biz Bergamalılar pek kar görmeye alışkın değiliz"

Baba Sezgin Sarıcaoğlu da, "Bugünkü ekstra sevincimizin sebebi tüm yurdumuzda olduğu gibi kuraklık zamanının geçip de yağışlı zamanların gelmesi. Biz Bergamalılar pek kar görmeye alışkın değiliz. Bu kadar bile kar yağması bizi sevindiriyor. Umarım kış ve ilkbahar boyunca yağışlar devam eder. Hem kuraklık tehlikesinden uzaklaşmış oluruz hem de çocuklarımız ve biz bu güzelliği paylaşmış oluruz" şeklinde konuştu

 

Ege Ceylan Kayalarlıoğulları (39) da, "2021 yılının ilk karı bugün düştü Bergama'ya. Biz de anneannem Yurdagül Şatırlar ile birlikte bir fotoğraf çekilmeye geldik. Böyle doğa harikası bir yerde, Kozak Yaylasındayız. Bütün seyahat severleri Kozak Yaylası ve Bergama'ya bekliyoruz" diye konuştu.

Bozdağ'da kar sevinci

Ege Bölgesi'nin Uludağ'ı olarak adlandırılan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'da kar sevinci yaşanırken, yağan kar bölgeyi beyaza bürüdü. 

Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü. Dün akşam saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, sabaha karşı Bozdağ'ı beyaza bürüdü. Yağan kar, bölgede yaşayanları sevindirirken, karla kaplı yollar iş makineleri yardımıyla açıldı.

Bozdağ Mahalle Muhtarı Hakkı Balcı, kar yağışını yılbaşından bu yana beklediklerini belirterek, “Malum bu yıl tüm Türkiye'de kuraklık tehlikesi baş gösterdi. Ödemiş ve Küçükmenderes bölgesinde de çiftçiler için su çok önemli. Kar yağmazsa dereler akmıyor. Bugün yağan kar hem çiftçilerimiz hem de kar sevinci yaşamak isteyen İzmirliler için sevindirici oldu. Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri yolları açık tutmak için mücadele ediyorlar. Umarız kar yağışı devam eder. Korona yasakları var; ama maske ve mesafe kurallarına dikkat ederek İzmirlileri yarıyıl tatilinde Bozdağ'a bekliyoruz” dedi.

Çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan Bozdağ Kayak Merkezinin de açılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Balcı, “Ege'nin bu incisini harekete geçirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.