Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Belediyesi yağış taşkınlarına anında müdahale etti

Bergama Belediyesi yağış taşkınlarına anında müdahale etti

Aşırı yağışlar nedeniyle Bergama geneli ve kırsal mahallelerde olumsuz etkilenen birçok noktada yoğun bir şekilde çalışma yürüten Bergama Belediyesi, elindeki bütün iş makineleri ve çalışanları ile birlikte seferber oldu.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 14:32

Sabaha kadar aşırı bir şekilde devam eden sağanak yağış dolayısıyla seferber olan Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada su baskınlarından etkilenen vatandaşların yardımına koştu. Kuraklık nedeniyle yağmura aşırı ihtiyaç olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hakan Koştu, yağışların afatsız bir şekilde devam etmesi temennisinde bulundu. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece saatlerinden beri teyakkuza geçen ekipler, kırsal mahalleler ve ova kesimlerde yağmurun etkisiyle yaşanan su baskını ve taşkınlara müdahale etti.  

BAŞKAN KOŞTU; “EKİPLERİMİZ OLASI BİR OLUMSUZLUK İÇİN HAZIR BEKLETİLDİ”

Meteoroloji tarafından yapılan olumsuz hava koşulları uyarısı ardından ekiplerin olası bir olumsuzluk için hazır bekletildiğini açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tüm ekiplerimizle sahadayız. Bölgemizde etkili olan kuvvetli yağışın olumsuz bir durum ortaya çıkarmaması ve hemşehrilerimizin mağdur olmaması için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bakırçay Ovası’nda meydana gelen su baskını ve taşkınlarına karşı mücadelemizi hemen başlattık” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “SELİNOS’UN ISLAHI PROJEMİZİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR”

Yağışlardan etkilenen tüm İzmir için geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu yağışlar bize bir kez daha Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz’in ne kadar doğru ve yerinde bir proje olduğunu göstermiştir. Şehrimizin tarihi mahallelerinin orta yerinden geçen Selinos Deresi’nde geçmiş yıllarda meydana gelen birçok taşkın, hem tarihi yapılara zarar vermiş hem de bütün Bergama için acılar yaşatmıştı. Şimdi Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz tamamlanınca hem turizme hizmet edecek. Hem de Selinos Deresi’nin ıslahının tamamlanmasıyla olası taşkınları önlemiş olacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.