Dolar 32,4473
%-0.12
Euro 34,7421
%-0.66
Altın 2.437,530
%0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye-İş temsilcisi Başkan Arda’ya hakaretten kovuldu!

Belediye-İş temsilcisi Başkan Arda’ya hakaretten kovuldu!

Gaziemir Belediyesi’nde işçilik yapan ve aynı zamanda Belediye-İş sendika temsilcisi olan Zafer Saylan’ın iş akti Belediye Başkan Halil Arda’ya sosyal medya üzerinden yaptığı hakaretler sonrası fesih edildi. 'Başlatmış olduğunuz karalama kampanyaları kapsamında...'

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 11:09

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediyesi’nde işçi olan aynı zaman Belediye-İş sendika temsilcisi olan Zafer Saylan’ın işine, Başkan Halil Arda’ya göreve geldikten sonra sürekli olarak sosyal medya hesapları üzerinden hakaret etmesi nedeniyle son verildi.

Konuyla ilgili olarak Belediye’nin Saylan’a iş aktinin fesih edildiğini belirten ihtarname şöyle:

“Gaziemir Belediyesinden almış olduğumuz hizmet ihalesi kapsamında Belediyede  görevlendirilmek üzere  şirketimiz de işçi olarak çalışmaktasınız. Görevlendirildiğiniz Gaziemir Belediyesi …. biriminde işyeri temsilcisi olarak Belediye İş Sendikasına bağlı olarak faaliyet göstermektesiniz. Gaziemir Belediye Başkanının göreve gelmesinden sonra iradesi serbest bırakılan işçilerin sendika değiştirmeleri nedeniyle işyeri temsilciliği göreviniz biteceği ve yetkisiz duruma geleceğiniz için bu durumdan sorumlu tuttuğunuz Belediye Başkanı hakkında başlatmış olduğunuz karalama kampanyaları kapsamında 09.12.2019 tarihinde herkese açık sosyal paylaşım sitesi facebook ta işvereniniz Belediye Başkanı Halil Arda’yı kast ederek, “Benim bir dönemlik adamlarla işim olmaz. Yürü anan donunu bağlansın..50 tane yakının var onlaram ıgüveniyonbi s.... git, senin vizyonun ne ki kimi beğenmiyon, seni kim beğensin,Biz hayır demeyi işim var demeyi olmaz demeyi beceremeyen insanlarız,Yorgunluğumuz bitmez bizim, Sevmiyorum Ulan seni..” şeklinde hakarette bulunduğunuz görülmüştür. Bu paylaşımınızın hemen sonrasında Belediye Başkanına ulaşan kişiler kast edilenin Belediye Başkanı olduğunu bu paylaşımdan rahatsız olduklarını dile getirmişlerdir. Facebook paylaşımını daha sonra silmiş olsanız da Belediye Başkanına internet üzerinden alenen hakaret etmek suretiyle sataştığınız tüm belgelerle sabit olmuştur. Gaziemir Belediye Başkanı hem Belediye Başkanı olarak işveren sıfatını taşımakta hem de Şirketimizin % 100 hissesinin sahibi olan Gaziemir Belediyesini temsilen ortaklar kurulu başkanı olarak Şirketimizin işvereni sıfatını taşımaktadır.



4857 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesinin II’nci bendinin (b) fıkrasına göre, işçinin işverene, ailesine veya işverenin diğer bir işçisine karşı şeref ve namusuna dokunacak sözler söylemesi veya davranışlarda bulunması ya da işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunması d maddesine göre de işçinin işverene, aile üyelerinden birine veya diğer bir işçisine sataşması haklı fesih nedeni olarak sayılmıştır.

Sosyal medya paylaşım sitesi üzerinden yayınladığınız bu hakaret dolu sözlerin Anayasanın 25 ve 26’ncı maddesi ile güvence altına alınmış düşünceyi açıklama kapsamında kabulü mümkün olmayıp, iş barışını da zedelemiştir.

Bu nedenle iş akdinizin 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/II-b-d maddeleri gereği bildirimsiz feshine karar verilmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.