Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer: Tek liralık katkı alamadık

Başkan Soyer: Tek liralık katkı alamadık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer koronavirüs pandemisinde merkezi hükümetten belediyeye tek liralık katkı alamadıklarını açıkladı. Öte yadan Soyer, 16 yıl önce hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'yı da unutmadı.

  • Ege Postası
  • 15.06.2020 - 09:42

İzmir'in koronavirüs pandemisi sürecinde yaşadığı zorlukları ve artık günlük değil haftalık paylaşımlarda bulunacağını belirten Başkan Soyer, 11 CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin ortak açıklamasındaki merkezi hükümetten tek liralık yardım alamadıklarını yineledi. Soyer ayrıca hafta boyunca belediye yaptığı icraatlara da değindi.

Soyer’in açıklamaları şöyle:

“Sevgili İzmirliler;

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. İzmir’in en güzel manzarasına sahip teleferik tesislerimizin bakımını yaparak ve gerekli hijyen önemlerini alarak yeniden hizmete açtık. İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik tesislerinden yararlanabilirler.

Ne yapıyorsak çocuklarımız için yapıyoruz. Evde oturmaktan sıkılan çocuklardan bana mektup yazmalarını istemiştim. Bizİzmir üzerinden o kadar güzel mektuplar aldım ki. Onların gözlerinden öpüyorum.

Pandemi süreci belediye bütçesine çok ağır yükler getirdi. Bu süreçte ne yazık ki merkezi yönetimden tek liralık katkı alamadık. 11 büyükşehir başkanımızla hükümete çağrı yapıp bu konuda adım atmasını istedik.

Salgında bizi dayanışma kültürümüz ayakta tuttu. Bu hafta da öğrencilerimiz için ‘’Askıda İzmirim Kart’’ uygulamasını başlattık. Gençlerimiz özgürce seyahat etsin. Lütfen onlardan da desteğimizi esirgemeyelim.

Halkın Bakkalı’nın üçüncü şubesini Bayraklı, dördüncü şubesini de Karşıyaka’da açtık. Halkın Bakkalı’nı İzmir’in dört bir yanına yayacağız. E-ticaret yoluyla kooperatif ürünlerini Türkiye’nin tamamına hatta yurtdışına satabilecek.

Türkiye’nin kurtuluşu tarımda ve kendi öz kaynaklarına dönmesinde… Yıllar önce Gödence’de bulduğumuz bir avuç atalık karakılçık buğdayı artık dört ilçede 500 dönüm ekiliyor. Ödemiş ve Tire’de ilk hasadı çiftçilerimizle birlikte yaptık. Karakılçık ekmeğini İzmir tanıdı, Türkiye’de tanıyacak.

İzmir Turizm Hijyen Kurulu, küresel pandemi sonrasında kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devamı için Turuncu Çember uygulamasını başlattı. Turuncu Çember Sertifikası alan yeme içme ve konaklama tesisi, misafirlerine hijyen kuralları çerçevesinde hizmeti garanti etmiş olacak ve doğaldır ki diğerlerinden daha fazla ilgi görecek. İzmir’in marka değerini arttıracak bu sertifikaya esnafın ve turizmcilerin ivedilikle başvurmasının öneriyorum.

Değerli İzmirliler, hepinize sağlıklı günler diliyorum. Hoşça kalın”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.