Dolar 32,1922
%0.04
Euro 34,9642
%-0.07
Altın 2.512,520
%0.08
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'in maske gururu: Avrupa'ya örnek olduk

Başkan Soyer'in maske gururu: Avrupa'ya örnek olduk

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer Başkan Soyer "Sessiz sedasız, kimseyle polemiğe, tartışmaya girmeden maske dağıtımı konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik, çalışma arkadaşlarımla iftihar ediyorum çünkü Avrupa’ya örnek olduk" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.04.2020 - 09:39

EGEPOSTASI - İzmirliler'e gün gün Büyükşehir Belediyesi'nin korona virüs pandemisiyle savaşta yaptıklarını anlatan Başkan Soyer'den 'Yalancı Bahar' uyarısı geldi Soyer "Üç günlük kısıtlılık öncesi hazırlı için son gün bugün. Bir çok Pazar açık. Ancak korona virüsle mücadelede ortaya çıkan yalancı bahar havasına sakın aldanmayın sevgili İzmirliler. Fiziki mesafe ve korunma önlemlerine aman dikkat edin" dedi.

Başkan Soyer "Sessiz sedasız, kimseyle polemiğe, tartışmaya girmeden maske dağıtımı konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik, çalışma arkadaşlarımla iftihar ediyorum çünkü Avrupa’ya örnek olduk" dedi.

Soyer ayrıca bugüne kadar İzmirliler'e 1 milyon 862 bin 622 adet maske dağıttıklarını açıkladı. Bu maskelerin 433 bini maskematik yoluyla İzmirlilere ulaşmış.

Tarım desteklerinin devam edeceğini söyleyen, yeni paket açıklayan ve 5 ilçede Seyyar Pazar'ın hizmet vereceğini belirten Soyer'in Başkanın Günlüğü paylaşımı şöyle.

Sevgili İzmirliler Günaydın, hepinize güzel bir gün diliyorum.

Dayanışma için hazırladığımız yardım paketlerinin yanı sıra içinde patates, soğan, elma, portakal ve limon bulunan ‘Direnç paketi’ adını verdiğimiz yeni destek paketini de bir süredir ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Böylece hem tarıma hem de mutfaklara destek veriyoruz. Üreticilerimizin ‘Satamıyoruz’ şikayeti üzerine bu pakete geçen hafta Ödemiş’ten aldığımız baklayı eklemiştik.

Dün tarımla ilgili yerel desteklerimizin devam edeceğini söylemiştim. Bugün iki ürünü daha bu destek paketinin içine ekledik. Bezelye ve Çeşme’den aldığımız enginarla da üreticilerin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Ayrıntıları birazdan duyuracağız.

Bizim tek amacımız var. Üretim zincirinin kırılmaması. Her türlü zorluğa rağmen köylümüzün toprağa küsmemesi, bu coğrafyanın bize sunduğu nimetlerin heba olmaması. Çünkü Aşık Veysel’in aşkıyla bu topraklara bağlıyız.

Bu arada aynı başlıktaki hizmetlerimiz arasında yer alan Seyyar Pazar’ın bugün Narlıdere, Gaziemir, Balçova, Buca, Karabağlar’da olduğunu hatırlatmak isterim.

Sessiz sedasız, kimseyle polemiğe, tartışmaya girmeden maske dağıtımı konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik, çalışma arkadaşlarımla iftihar ediyorum çünkü Avrupa’ya örnek olduk.

Dün itibariyle 1 milyon 862 bin 622 adet maskeyi vatandaşımıza ücretsiz ulaştırdık. Bunun 433 binini Metro istasyonlarımıza 17 Nisan’dan bu yana koyduğumuz 10 maskematik aracılığıyla dağıttık.

Karşıyakalılar Metro ağının dışında kaldığından haklı bir istekte bulundu.

Onların bu isteğini de Bostanlı ve Karşıyaka vapur iskelelerine koyduğumuz otomatlarla karşılamaya başlıyoruz. Bugünden itibaren. Karşıyakalı hemşerilerimizde haftada 5 maskeyi İzmirimkart aracılığıyla ücretsiz alabilecek.

Dün 4 bin 135 aileye gıda paketi, 2 bin 613 çocuğumuza da 42 bin 808 litre süt ulaştırdık. Uzmanlarımız psikodestek hattından 32 kişiye yardımcı oldu. 43 engellimize uzaktan eğitim, 35 kişiye evde bakım hizmeti verdik.

Üç günlük kısıtlılık öncesi hazırlı için son gün bugün. Bir çok Pazar açık. Ancak korona virüsle mücadelede ortaya çıkan yalancı bahar havasına sakın aldanmayın sevgili İzmirliler. Fiziki mesafe ve korunma önlemlerine aman dikkat edin.

Hepinize sevgilerimi sunuyorum. Sağlıkla kalın."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.