Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur’dan Egepostası'na 'geçmiş olsun' ziyareti: Partiden uzaklaştırılmalılar

Başkan Batur’dan Egepostası'na 'geçmiş olsun' ziyareti: Partiden uzaklaştırılmalılar

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Egepostası'nı ziyaret ederek, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde saldırıya uğrayan basın mensupları arasında yer alan Yusuf Tomruk ve Tenzile Aşçı'ya ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletirken, moral verdi. Batur, yaşanan şiddet olayının tasvip edilmesinin mümkün olmadığını belirtirken, sorumluların en kısa sürede partiden uzaklaştırılması gerektiğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 02.09.2020 - 13:51

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde sonuçların açıklanmasının ardından kazanan ve kaybeden gruplar arasında çıkan kavga sırasında olayı görüntüleyen basın mensuplarına yönelmişti. Kavganın görüntülenmesini istemeyen genç partililer alandaki basın mensuplarına yönelik linç girişiminde bulunmuşlardı.

Yaşanan şiddet olayı kamuoyunda büyük tepki toplarken CHP’li yetkililer olayın takipçisi olacaklarını ve saldırıya dahil olanlar hakkında disiplin sürecinin başlatılıp partiden ihraç edileceklerini duyurmuşlardı.

Kongrede linç girişimine maruz kalan basın mensuplarına yerel ve ulusal çapta birçok destek gelirken bir destek de Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan geldi. Başkan Batur, Egepostası’na “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunarak, saldırıya maruz kalan muhabirlerimizden Yusuf Tomruk ve Tenzile Aşçı'ya moral verdi.

“YAŞANANLARI TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin şiddetin her türlüsüne karşı olan bir parti olduğunun altını çizen Batur, “Cumartesi günkü Gençlik Kolları Kongremizde yaşanan olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Özellikle partimizin geleceği olan gençlerimizin bu tür bir davranış içine girmesi hepimizi çok üzdü. Gazeteci arkadaşlarımız orada haber alma özgürlüğü ile CHP Gençlik Kolları’nın kongresini halka yansıtma görevini üstlenmişlerdi ve kongrenin haberini yapıyorlardı. Bunu düşününce bu arkadaşlarımıza şiddet göstermek değil onlara yardımcı olmak ve beraberce çalışma yürütmek lazımdı. Çok talihsiz bir olay. Bu olayı tasvip etmediğimi bir kere daha belirtmek istiyorum ve bu olaya karışan kişilerin gerekli cezayı almalarını istiyorum. Çünkü ceza ve disiplin konusunda bir işlem yapılmazsa başka yerlere örnek olabilir. Ama bunun tamamen partimize de mal edilmemesi lazım. Münferit olarak arkadaşlarımızın yaptığı eylem hiç hoş olmadı. Özellikle kadına şiddete karşı olduğumuz ve kadına şiddet noktasında her gün demeçler verdiğimiz noktada artalarında kadınların da olduğu gazetecilerimize böyle bir saldırıyı tasvip etmem mümkün değil. Sorumluların en kısa sürede partiden uzaklaştırılması gerek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.