Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay zirveye yerleşti

Altay zirveye yerleşti

TFF 1. Lig'de 16. haftanın açılış maçında Altay, sahasında Ümraniyespor'u 3-1 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı ve averajla zirveye yerleşti. Altay'a galibiyeti getiren golleri Erhan Çelenk, penaltıdan Paixao ve Kappel kaydetti. Ümraniyespor'un tek golü penaltıdan Okan Derici'den geldi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2020 - 21:35

TFF 1. Lig'in 16. haftasında Altay, Ümraniyespor'u konuk etti.

İzmir temsilcisi, rakibini 11'de Erhan Çelenk, 23'te penaltıdan Paixao ve 78'de Kappel'in golleriyle 3-1 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı ve puanını 29 yaparak averajla liderlik koltuğuna oturdu.

17 puanda kalan Ümraniyespor'un tek golünü ise 17'de penaltıdan Okan Derici kaydetti.

Altay, TFF 1. Lig'in 17. haftasında liderlik için kritik mücadelede Tuzlaspor'a konuk olacak. Ümraniyespor ise aynı haftada sahasında Akhisarspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

11'inci dakikada Altay öne geçti. Rakip savunmada Alaaddin'in kaleci Ahmet'e göndermek istediği göğüs pasında araya giren Erhan dar açıdan topu filelere gönderdi: 1-0.

17'nci dakikada konuk ekip skora denge getirdi. Altay ceza sahasında Lokman'ın Glumac'a müdahalesi sonrası Hakem Yasin Kol penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Okan, kaleci Cihan'ı avladı: 1-1.

23'üncü dakikada soldan Erhan'ın ortasında Alaaddin topu eliyle kesince bu kez Altay penaltı kazandı. Topun başına geçen Paixao, bir kez daha takımını öne geçirdi: 2-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

61'inci dakikada soldan Akabueze'nin ortasında arka direkte Ercan gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

65'inci dakikada sağdan ceza sahasına giren Kappel, Glumac'la girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Yasin Kol, pozisyonu devam ettirdi. Kappel'in yerde yatarak yaptığı vuruşta kaleci Ahmet gole izin vermedi.

73'üncü dakikada konuk ekibin kazandığı frikikte Okan iyi vurdu, top az farkla yandan dışarı gitti.

74'üncü dakikada Altay gole yaklaştı. Alim'den sıyrılıp soldan ceza sahasına giren Erhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden oyun alanını terk etti.

78'inci dakikada sol kanattan Erhan'ın defansın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Kappel, sağdan ceza sahasına girip yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 3-1. Altay maçı 3-1 kazandı.

Altay: 3 - Bereket Sigorta Ümraniyespor: 1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Yasin Kol, Suat Güz, Burak Cansız

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, Lokman Gör, Berkay Sülüngöz, Yılmaz Özeren (Dk. 72 Scuk), Kappel, Erhan Çelenk (Dk. 84 Eren Erdoğan), Özgür Özkaya (Dk. 54 Kadir Yazıcı), Thiam, Regattin, Paixao (Dk. 84 Gnanduillet)

Bereket Sigorta Ümraniyespor: Ahmet Eyüp Türkaslan, Alaaddin Okumuş, Alim Öztürk, Glumac, Ercan Coşkun, Akabueze (Dk. 82 Muammer Denizhan Taşkan), Serkan Göksu, Gökhan Süzen, Gomis (Dk. 61 Sow), Okan Derici (Dk. 85 Hüseyin Çolak), Camara

Goller: Dk. 11 Erhan Çelenk, Dk. 23 Paixao (Penaltıdan), Dk. 78 Kappel (Altay), Dk. 17 Okan Derici (Penaltıdan) (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 18 Gomis, Dk. 80 Okan Derici, Dk. 86 Muammer Denizhan Taşkan, Dk. 90+1 Alim Öztürk (Bereket Sigorta Ümraniyespor), Dk. 20 Lokman Gör, Dk. 80 Kadir Yazıcı (Altay)

Maçın ardından

Yücel İldiz: Bizim için maçı kayıpsız geçmek çok önemliydi

TFF 1. Lig'de Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 3-1 mağlup eden Altay'ın teknik direktörü Yücel İldiz, "Bizim için maçı kayıpsız geçmek çok önemliydi." dedi.

İldiz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, hayatını kaybeden Türk futbolunun ve Trabzonspor'un önemli isimlerinden Özkan Sümer'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Karşılaşmada kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden İldiz, "Bu ligde her maç zor. Şu anda bizim için maçı kayıpsız geçmek çok önemliydi. Net bir skorla kazandık. Yukarıları gördük. Oyuncularımla konuştum, önemli olan sezon sonunda buralarda olmak." diye konuştu.

Recep Uçar: Bizden daha çok maçı isteyen Altay takımı vardı

Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, rakiplerinin hücum hattında kaliteli isimlerin yer aldığını ve özellikle kendi sahasında çok pozisyona giren bir takım olduğunu söyledi.

Müsabakada oyun üstünlüğünü bir türlü alamadıklarını kaydeden Uçar, "Teknik taktik boyutu dışında karşılaşmanın başından sonuna kadar bizden daha çok maçı isteyen, birlikte hareket eden Altay takımı vardı, Altay'ın galibiyeti hak ettiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.