Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ilçe başkanından CHP’li Karakayalı’ya sert cevap

AK Parti ilçe başkanından CHP’li Karakayalı’ya sert cevap

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yaptığı açıklamaya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Demirtaş, “Biz Kemalpaşa için ne gerekiyorsa yapacağız. Kemalpaşa’ya yapılacak olan hizmetler noktasında belediye başkanının hizmetlere engel olmak için bir takım açıklamalar yapmasını doğru bulmadığımızı hatırlatmak istiyorum” dedi. AK Parti ilçe başkanından CHP’li Karakayalı’ya cevap

  • Ege Postası
  • 10.01.2020 - 09:07

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, bilim insanları ile basın huzurunda atışmanın ve bilim insanlarını karalamanın gereksiz ve yersiz olduğunu belirtti. 

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın Demokrasi Üniversitesi Rektörü ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Demirtaş, “Sen bu açıklamayı yaparak Kemalpaşa’ya üniversitenin gelmesini istemediğini alenen beyan etmiş oldun. Ama sen istesen de istemesen de biz Kemalpaşa’ya Demokrasi Üniversitesi’nin gelmesi için gereken neyse yapacağız” ifadelerini kullandı.

“VAATLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ”

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, bilim insanları ile basın huzurunda atışmanın ve bilim insanlarını karalamanın gereksiz ve yersiz olduğunu belirtti.  Kemalpaşa Belediye Başkanının yaptığı açıklamanın gereksiz olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Daha önce sayın rektörümüz ile görüşen ve Kemalpaşa’ya üniversite gelmesi için vaatlerde bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı ne yazık ki hiçbir sözünü yerine getirmemiştir. Demokrasi Üniversitesi’ne vereceği Ulucak eski belediye hizmet binasında gerekli fiziki şartları yerine getirip, binayı üniversiteye vereceğini söyleyen Karakayalı, bunların hiçbirini yerine getirmeyip, rektörden randevu talebinde bulunmuştur. Buradan kendisine sormak istiyorum; tıpkı seçimlerden önce Kemalpaşa halkına verdiğin sözleri tutmadığın gibi Demokrasi Üniversitesi rektörüne verdiğin sözleri de yerine getirmedin. Hangi yüzle rektörden bir daha randevu talep ediyorsun. Bu da yetmezmiş gibi kalkıp bir bilim insanı ile basın aracılığıyla tartışmaya kalkışıyorsun. Sen bu açıklamayı yapmakla Kemalpaşa’ya üniversite gelmemesi için niyetini göstermiş oldun. Ama biz Cumhur ittifakı olarak Kemalpaşa’ya üniversiteyi getireceğiz inşallah” dedi.

“GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ”

Karakayalı’nın beceriksizliğine bir yenisini daha eklediğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, “Sayın başkan bir belediye başkanı olarak ilçeyi yönetmekte ve ilçeye hizmet etmekte o kadar beceriksiz ki Cumhur ittifakının ilçe başkanlarından medet ummaktadır. Madem öyle biz Cumhur ittifakı olarak ilçemize katkı sunmaya devam edeceğiz. Ama sen beceremediğin bir görevi bırakabilir hak etmediğin bir koltuğu boşaltabilirsin. Cumhur ittifakı olarak Kemalpaşa için gölge etme senden başka ihsan istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“GEREKSİZ GÖRDÜĞÜ TESİSLERE İSİM VERMEK İÇİN TELAŞA KAPILIYOR”

Karakayalı’nın önceki dönem Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu tarafından yapılan bina ve tesislerin gereksiz olduğu ifadelerini de sert bir dille eleştiren Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kemalpaşa’da suni gündem yaratmaktan başka öteye gidemeyen belediye başkanı Karakayalı, bir önceki dönem belediye başkanımız Arif Uğurlu’nun ilçeye kazandırdığı bina, tesis ve sosyal tesislerin gereksi olduğunu beyan ediyor. Madem öyle gereksiz gördüğün binalara ve tesislere isim vermek için neden telaşa kapılıyorsun. Bizim yaptığımız binaları yanı milletimizin hizmetine sunulmak için yapılan tesisleri sanki sen yapmışsın gibi bir yerlere verme derdindesin. Kemalpaşa’ya bir eser kazandır ve yaptığın esere sen isim ver de bizde görelim ve seni takdir edelim. Ama biliyoruz ki senin öyle meziyetlerin yok. Sen ancak başkalarının hizmetleri üzerinde prim yapmaya çalışırsın. Biz olduğumuz müddetçe bunu hemşehrilerimize her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz.” 

“ÜNİVERSİTEYE KEMALPAŞA İLE BİRLİKTE ŞEKİL VERECEĞİZ”

Demokrasi Üniversitesi tarafından Kemalpaşa’ya açılacak olan bölümleri hem Kemalpaşa sanayicisinin hem de Kemalpaşa’lıların şekil vermesi gerektiğini belirten Demirtaş, “Bunun için sayın Milletvekilimiz Yaşar Kırkpınar, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, ilçe kaymakamımız, KOSBİ Başkanımız ve sanayicilerimizin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Biz Cumhur ittifakı olarak Üniversite bölümlerinin sanayicilerin taleplerine göre açılmasından yanayız. Çünkü arz talep dengesini gözetirken buradan mezun olan çocuklarımız yarın sanayi tesislerinde kolayca iş bulma imkanına sahip olurlar. Bizim derdiğimiz milletin derdidir. Asla ve asla reklam yapmak ve siyaset yapmak için değil, milletimize olan hizmet şiarımızla her zaman milletimizle birlikte ortak bir paydada buluşup ilçemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunacağız” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.