Dolar 32,4976
%0.19
Euro 34,7987
%0.17
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Çiğli'de 'Tok' krizi: Delican iftara katılmadı!

AK Parti Çiğli'de 'Tok' krizi: Delican iftara katılmadı!

AK Parti İzmir'de ilçelerde iftar organizasyonları devam ederken, Çiğli'de 'Tok' krizi yaşandı. İl Başkanı Delican iftarın verileceği alana gitmesine rağmen araçtan inmedi, protokol boş kaldı. İlçe başkanı Karatekin savunmaya çağrıldı. AK Parti İzmir'de o ilçede iftar krizi

  • Ege Postası
  • 21.06.2016 - 10:03

HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir Teşkilatı'nda Çiğli krizi yaşandı.

İlçelerde İl Başkanı Bülent Delican'ın da katılımıyla halka açık iftar organizasyonları düzenlenmeye devam edilirken, Çiğli'deki iftar organizasyonunda protokol boş kaldı.


Teşkilatların düzenlediği iftar organizasyonlarında boy gösteren İl Başkanı Delican, Çiğli'deki iftara gitmesine rağmen katılmadı.

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre iftar öncesi 'Tok' krizi yaşandı.

AK Parti Çiğli İlçe Eski Başkanı, İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz'a yönelik küfür olayı nedeniyle partiden ihraç edilen İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Ahmet Tok'un iftar yemeğine katılmasını il başkanlığı protesto etti.

İftardan bir gün önce  İl Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun, İlçe Başkanı Sedat Karatekin'i arayarak Tok'un iftara katılmaması yönünde Karatekin'e talimat verdi. 

ARAÇTAN İNMEDİLER

İftara yakın bir saatte VIP araçla İl Başkanı Delican, Tosun ve bir diğer il başkan yardımcısı Hüsnü Boztepe  iftarın düzenlendiği alana geldi. 

Partiden ihraç cezası alan Tok'un ailesiyle birlkikte iftarda bulunması nedeniyle Delican, Tosun ve Boztepe araçtan inmezken, Tosun ilçe başkanı Karatekin'i aradı. Tosun Karatekin'e, Tok'un alandan ayrılmaması halinde iftara katılmayacaklarını söyledi. Karatekin de , " Bu bir halka açık iftar yemeği. Ben gönderemem" yanıtını verdi.

Karatekin'in yanıtı sonrası bir çok ismin araya girmesine rağmen Delican ve beraberindekiler araçla alandan ayrıldı ve iftara katılmadı. İftar boyunca protokol boş kaldı. 

İL BİNASINA ÇAĞRILDI

Yaşananlar nedeniyle Karatekin bir gün sonra il başkanlığına savunmaya çağrıldı. İl Başkan yardımcılarının Karatekin'in savunmasını aldığı ve "Yanlış yaptın" dediği öğrenilirken, " Karatekin'in ise "Asıl yanlışı siz yaptınız diyerek" il binasından ayrıldığı öğrenildi.

YAZIK ÇOK YAZIK

Çiğli İlçe Başkan Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, yaşananlara isyan etti. Yıldırım, sosyal medya hesabından iftarda boş kalan protokolün fotoğrafını paylaşarak, " Resme dikkat o boş masalarda olması gerekenler sayın protokol neden yoktu acaba. Davamızın neferlerinin olduğu yerde komutanlar nerede acaba. Şahsi ya da kişisel m? Çok üzüldüm vallahi billahi. Bu kadar insana teşkilata yapılmış bir saygısızlık diye düşünüyorum. Yazık çok yazık. "ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.