Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zincir marketlere zam uyarısı

Zincir marketlere zam uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, en fazla şubeye sahip 4 zincir marketin genel müdürleriyle görüşerek, asgari ücrete yapılan yüzde 54,66 zam sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduğunu açıkladı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 10:06

Mehmet Muş, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Türkiye’de en fazla şubeye sahip 4 zincir marketin yöneticisiyle bir araya geldiğini duyurdu. Bakan Muş, Migros İcra Kurulu Başkanı Özgür Tort, A101’in CEO'su Cem Maltaş, Şok’un CEO'su Uğur Demirel ve BİM’in CEO'su Galip Aykaç ile toplantı düzenleyerek, yüzde 54,66’lık asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduğunu bildirdi. Bakan Muş’un açıklaması şöyle:

“HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ: Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz.

DENETİMLERİMİZİ YOĞUN ŞEKİLDE SÜRDÜRMEKTEYİZ: Ticaret Bakanlığı olarak, sahada denetimlerimizi yoğun şekilde sürdürmekteyiz. Haksız fiyat artışlarıyla mücadelede Bakanlık olarak elimizdeki tüm denetim imkanlarını sonuna kadar kullanmakta kararlıyız.”

NE OLMUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmuş ve FETÖ ile iltisaklı olup olmadıklarının araştırılmasını istemişti. Aynı zamanda BİM’in CEO’su olan Gıda Perakendecileri Derneği Başkan Galip Aykaç bu eleştirilere yanıt vermiş ve Aykaç ile MHP arasında gerilim yaşanmıştı. Galip Aykaç, MHP'lilerden gelen sert açıklamaların, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Aykaç, açıklamasında, “Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.