Dolar 32,3349
%-0.07
Euro 34,8362
%0.13
Altın 2.394,150
%-0.11
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zemini tartışmalara neden olmuştu: Büyükşehir o alanda mezarlık için düğmeye bastı

Zemini tartışmalara neden olmuştu: Büyükşehir o alanda mezarlık için düğmeye bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan nüfusla birlikte daha da hissedilir hale gelen mezarlık sorunun çözümü için çalışmalara başladı. Büyükşehir bu kapsamda; Bornova ilçesinin Kayadibi mevkiinde 100 bin metrekarelik alanda mezar yapılması için ihaleye çıkma kararı aldı. Bölgede mezarlık yapılması kararı, bölgenin tamamen kaya zeminli ve dayanıklı olmasına rağmen mezarlık olarak kullanılması noktasında eleştirilmişti.

  • Ege Postası
  • 04.04.2022 - 10:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de artan nüfus yoğunluğu ve kentleşme alanlarının fazlalaşmasıyla birlikte mezarlık sorunu gündeme gelmişti. 

Öte yandan; artan nüfus ve ölüm oranlarına karşı daha da belirgin hale gelen mezarlık sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye basmış ve Bornova ilçesi Kayadibi mevkiinde mezarlık yapılması kararı almıştı.

ZEMİNİ TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Öte yandan; mezarlık yapılması planlanan bölgenin zmeini ise tartışmalara neden olmuştu. MHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, zeminin tamamen kaya olduğuna dikkat çekerek mezarlık değil konut alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemiş ve “şehircilik olarak kullanıma açılması gereken en sağlam zemine sahip alanına mezarlık yapılıyor. Bu alan komple kaya ve taş. Kırıcılar günlerdir alanda çalışıyor bırakın zemin altına inmeyi henüz zeminin üstündeki taşları bile kıramıyorlar" demişti.

İHALE HAZIRLIKLARI TAMAM

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki 100 bin metrekarelik alana mezarlık yapılması için ihale hazırlıklarını tamamladı.

Açık ihale usulü gerçekleştirilecek ihalede, işin teslim tarihi ise 180 gün olarak belirlendi.

İhale, 26 Nisan saat 10.00’da gerçekleştirilecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.