Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zam öncesi İzmir'deki benzin istasyonlarında metrelerce kuyruk

Zam öncesi İzmir'deki benzin istasyonlarında metrelerce kuyruk

Benzine 1 lira 61 kuruş, motorine ise 1 lira 51 kuruş yapılan zam öncesi İzmir'de akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu.

  • Ege Postası
  • 25.02.2022 - 23:36

Benzine bu geceden geçerli olmak üzere yapılan zam, İzmir'de akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kentin birçok noktasındaki istasyonlar önünde kuyrukların olduğu görüldü.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından duyurulan zam sonrası İzmir'de benzinin litre fiyatı 15.26'dan 16.87'ye, motorinin ise 15.57'den 17.08'e yükselecek.

CHP'Lİ ARSLAN'DAN TEPKİ

Rekor zamların ardından sosyal medyadan açıklama yapan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, iktidara tepki gösterdi.

Arslan paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Motorine 1,51 TL, benzine 1,61 TL zam geldi. 

Zam sonrası #akaryakıt istasyonları önünde hemen "varlık kuyrukları" başladı.

Vatandaş vergi ve zamlar yüzünden nefes alamıyor artık. Yeter artık..

#AKPyaparsaZAMyapar"

TUNCAY ÖZKAN: AKP DÖNEMİ KUYRUKLARLA HATIRLANACAK

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da şu açıklamayı yaptı:

"Zam sonrası yakıt kuyruğu... Ucuz ekmek kuyruğu, ucuz yağ kuyruğu, akaryakıt kuyruğu... AKP dönemi kuyruklarla hatırlanacak. AKP yokluk demek, zam demek, israf demek."

AHMET AKIN: “UKRAYNA’DA SAVAŞ, TÜRKİYE’DE İSE ZAM KUYRUĞU VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, benzin ve motorine gelen zamların ardından vatandaşların akaryakıt istasyonlarında oluşturduğu kuyruklara işaret ederek, “Zammın ÖTV’den karşılanmasını önerdik, Enerji Bakanı birkaç günlük oynama bizi etkilemez diye açıklama yaptı. Ukrayna’da savaş nedeniyle akaryakıt kuyrukları oluşurken Türkiye’de iktidarın fahiş zamları nedeniyle vatandaşlarımız zamdan kaçmak için kuyruklar oluşuyor” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, benzin ve motorine gelen fahiş zamlar yürürlüğe girmeden akaryakıtı daha ucuza alabilmek için kuyruğa giren vatandaşların gece yarısına kadar akaryakıt istasyonlarında beklediğine işaret etti. CHP’li Akın, şu değerlendirmeleri yaptı:

"AKARYAKIT ZAMLARI ÖTV’DEN KARŞILANMALI"

“Fahiş zamların ardından katlanan elektrik faturalarına iki aydır indirim yapamayan iktidar konu zam yapmak olunca hiç beklemiyor.  Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim henüz savaşa dönüşmeden kamuoyunu büyük bir zammın yapılacağı konusunda uyardık: Akaryakıta yapılacak zammın ÖTV’den karşılanmasını önerdik. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise ‘Enerji fiyatlarında birkaç günlük oynama bizi etkilemez’ diye açıklama yaptı.”

"UKRAYNA’DA SAVAŞ, TÜRKİYE’DE ZAM KUYRUĞU VAR"

CHP’li Akın, vatandaşların fahiş zamlar yürürlüğe girmeden akaryakıt istasyonlarında gece yarısına kadar kuyruğa girdiğini belirterek, “Siz vatandaşlarımızın aklıyla alay mı ediyorsunuz? Ukrayna’da savaş var diye insanlar akaryakıt kuyrukları oluştururken; Türkiye’de ise AK Parti iktidarının fahiş zamları nedeniyle vatandaşımız kuyrukta zamdan kaçmaya çalışıyor. Son iki ayda benzin ve motorine gelen zam yüzde 50’yi geçti” dedi.

‘AKARYAKIT ZAMLARI HAYAT PAHALILIĞINI ARTIRACAK’

AKP iktidarının enerjide vatandaş lehine bir politikasının olmadığına işaret eden CHP’li Akın, şu açıklamayı yaptı:

“İktidarın enerji krizinde tek politikası doğrudan zam yapmak mı? Akaryakıta yapılan bu fahiş zamlar yarın bütün sektörlerin maliyetlerini de artıracak. Bu da vatandaşa daha fazla hayat pahalılığı olarak geri dönecek. Artık yeter. Bu zammı derhal geri çekin ve ÖTV’den karşılayın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.