Dolar 32,3051
%0.13
Euro 34,9388
%-0.12
Altın 2.450,310
%0.16
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel ve Sürekli karşı karşıya geldi: İzmir siyasetinde 'Komşu' krizi

Yücel ve Sürekli karşı karşıya geldi: İzmir siyasetinde 'Komşu' krizi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP’li mevkidaşı Deniz Yücel’in ‘’Hepimiz biliyoruz ki Erdoğan yönetimi, bir NATO ülkesi olan Yunanistan'a "Bir gece ansızın giremez’’ sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi. Sürekli, “ 'Bir gece ansızın gittiğimiz yerler‘ ya terör bataklıklarıdır ya da bizim olana tarih boyu çöreklenmek isteyenlerin hortlayan düşmanlıkları ile tehdit ettikleri alanlar olur. Bizim vatan ve terörle mücadelemizi hedef alıp test etmeye kalkışanlar ancak tatlı su siyasetçileridir!” dedi. Öte yandan Sürekli'ye CHP'li mevkidaşı Yücel'den yanıt gecikmedi. Yücel, Sürekli'ye verdiği yanıtta 2004 hatırlatması yaptı.

  • Ege Postası
  • 08.09.2022 - 15:08

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bugün flaş bir çıkışa imza atarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın son zamanlarda Yunanistan’ın Türk jetlerine yönelik tacizlerinin artmasının ardından "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki açıklamalarını  değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Erdoğan'ı hedef alan Yücel, "Hepimiz biliyoruz ki Erdoğan yönetimi, bir NATO ülkesi olan Yunanistan'a "bir gece ansızın giremez", ama biz Milletin iktidarı olarak onların 20 yılda kaybettirdiği itibarımızı da, topraklarımızı da geri kazanırız" ifadelerini kullanmıştı.

Sürekli: Türkiye'nin menfaatlerine kafa yorsa çok daha iyi olacak

Yücel’in açıklamalarına yanıt AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den geldi.

Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından "Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne; varlık ve haklarımıza yönelik tehditlerin; nereden ve nasıl geldiğini halen çözemeyenler var. CHP’nin İl Başkanı; belediye başkanlarının ağzıyla konuşmak yerine; Türkiye’nin menfaatlerine kafa yorsa çok daha iyi olacak. ‘Bir gece ansızın gittiğimiz yerler‘ ya terör bataklıklarıdır ya da bizim olana tarih boyu çöreklenmek isteyenlerin hortlayan düşmanlıkları ile tehdit ettikleri alanlar olur. Bizim vatan ve terörle mücadelemizi hedef alıp test etmeye kalkışanlar ancak tatlı su siyasetçileridir!" yanıtını verdi.

YÜCEL'DEN JET YANIT

Öte yandan; Sürekli'nin "tatlı su siyasetçileri" çıkışına CHP'li Yücel'den jet yanıt geldi.

Sosyal medya hesabıdan Sürekli'ye yanıt veren Yücel, 2004 yılını hatırlatıp Yunanistan çıkışının seçimlerle alakalı olduğunu savundu ve şu ifadeleri kullandı;

"Her zamanki gibi konuyu saptırıyorsunuz. Mesele terörle mücadele değil. Mesele Türkiye'nin Ege Denizindeki egemenlik hakları. Adalarla ilgili durumu; "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz" sözleriyle genel başkanınız zaten kabul etmiş. Yani adalar işgal altında. Madem bizim olana çöreklenmek isteyenlerin üzerine bir gece ansızın gidecektiniz neden 2004 yılından bu yana gitmediniz? Adalar seçim arifesinde mi aklınıza geldi? Biz, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini çok iyi biliyor ve unutmuyoruz. Kendinizin ve yandaşlarınızın menfaatleri ile o kadar meşgulsünüz ki, sıra Türkiye'nin menfaatlerine gelmiyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.