Dolar 32,2691
%-0.03
Euro 34,9635
%0.4
Altın 2.441,600
%0.69
Bist-100 10.181,00
%1.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan örgüte bir çağrı daha: Partimizin genel başkan sorunu yoktur

Yıldırım'dan örgüte bir çağrı daha: Partimizin genel başkan sorunu yoktur

CHP’de kurultay talebi ve olağanüstü kurultay toplanması için başlatılan imza hareketi tartışmaları sürerken partide bir genel başkanlık sorunu olmadığını savunan ilçe başkanlarından CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, yazılı bir açıklama yaparak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini bir kez daha belirtti. İlçe Başkanı Yıldırım, “Bugün partimizin bir genel başkan sorunu yoktur. İhtiyacımız kurultay değil ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır” dedi. Yıldırım'dan örgüte bir çağrı daha

  • Ege Postası
  • 07.07.2018 - 14:27

EGEPOSTASI-Türkiye’nin hızla bir rejim değişikliğine sürüklendiğini vurgulayan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, 24 Haziran seçiminden istenilen sonucun alınmasının ardına düşülmesi gerekirken başlayan Kurultay tartışmalarının partiye zarar verdiğini ve sığ bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

NEDEN İKTİDAR OLAMIYORUZUN KARŞILIĞININ GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNE İNDİRGENMESİ SIĞ BİR YAKLAŞIMDIR

CHP’li Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “2002 yılında AKP’nin iktidara gelmesi ve sonrasında referandum süreci, arkasından Haziran seçimleri ile birlikte kurmuş olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti hızla bir rejim değişikliğine doğru sürüklenmiştir. Neden bu noktaya gelindi nerelerde eksik yaptık, neden iktidar olamıyoruz sorularının karşılığının sadece genel başkan değişikliğine indirgenmesi sığ bir yaklaşımdır.  CHP bugün gelinen noktada ülkemizin sigortası ve harcıdır buna şahsi çıkarları ve yerel seçim hesapları yüzünden hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur” dedi.

PARTİMİZİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOKTUR

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, önce demokratik bir Tüzük hazırlanması, ön seçimin mutlaka uygulanması gerektiğinin altını çizerek, taleplerini şöyle sıraladı:

“Öncelikle demokratik bir tüzük yapılmalı. Ön seçim mutlaka uygulanmalı, atama, görevlendirmeler, delege seçimleri ortadan kaldırılmalı veya üye esaslı seçimler yapılabilmelidir. İhtiyacımız Kurultay değil ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır. Bugün partimizin bir genel başkan sorunu yoktur. Örgütte, STK’larda ve halkta karşılığı olan adaylarla ivedilikle yerel seçimlere hazırlanmak zorundayız. Milletvekili belirleme sürecinde yapılan hatalar tekrarlanmamalıdır. Meclis üyelerini ön seçimle belirlemeliyiz ve daha çok çalışmalıyız.”   

GERÇEK SOL DÜŞÜNCE ELEŞTİRİR AMA YIKICI OLMAZ

“Eleştirilerimiz yıkmak için değil düzelme için aynı zamanda bilimsel bilgiye dayanan ve fikir temelli olmalıdır. Gerçek sol düşünce eleştirir, ama yıkıcı olmaz. 'Fikri üstünlüğüne' güvenir.  Yıkma, yok etme doğrultusunda yapılacak saldırılar,  karşı devrimcilerin ekmeğine yağ sürecektir.  Sorunlarımız elbette vardır, daha sonra da olmaya devam edecektir bunun bilincindeyiz” diyen Başkan Uğur Yıldırım, gerçek ihtiyacın kurultay değil ortak akılla hareket ederek yerel seçimlere hazırlanmak olduğunun altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.