Dolar 32,2371
%-0.02
Euro 34,7848
%-0.05
Altın 2.452,960
%0.84
Bist-100 10.310,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan 1 Kasım için 2011 ve 2014'ü referans gösterdi

Yıldırım'dan 1 Kasım için 2011 ve 2014'ü referans gösterdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Kosova Rumeli Derneği ziyaretinde, ülke gündemine ve erken seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "“2011’de rekor destek verdiniz. İzmir’den 11 tane vekil Ankara'ya gönderdiniz. 2014'de yine sizin isteğinizle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. İzmirlilerin çoğunluğun oyunu almasak da 4 milyon İzmirlinin gönlüne girdiğimizi gördüm. İnandım, o sorumluluğu bugün sizlerin desteğiyle devam ettirmek istiyorum” dedi. AK Parti İzmir Adayı Yıldırım'dan 1 Kasım için

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 12:41
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Kosova Rumeli Derneği'ni ziyaret etti. Toplantıya göçmen kökenli AK Parti eski Milletvekili Rıfat Sait, Buca'da bulunan Kosova Rumeli Derneği Başkanı İbrahim Şengöz, AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan ve dernek üyeleri katıldı. 

"MHP'Lİ KARATAŞ'TAN YILDIRIM'A JET YANIT: HA HDP'NİN MASKESİ..."HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"YILDIRIM'DAN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

BAYRAĞA GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ OYACAĞIZ 
Buca'da çeşitli programlara katılan Yıldırım, ülkede yaşanan terör olayları hakkında konuştu. Birinci Kosova Savaşı'nı hatırlatan Yıldırım, "Bu derneğe yabancı değiliz Kosovalı değildi ama dedem Yıldırım Beyazıt'an biliyorum Kosova'yı. Birinci Kosova Kuşatması'nda tarihte anlatılan bir şey var. Ay yıldızlı Türk bayrağımızın geçmişi, Birinci Kosova'da  şehitlerin kanına hilalin gölgesi düşerek bu bayrak ortaya çıkmıştır. Bu bayrağa gözümüz gibi bakacağız. Göz dikenin de gözünü oyacağız. Bugün bu kadar hoşgörümüzü, insanlar ölmesin, vatan bölünmesin, kardeşliğimiz zarar göremesin diye gösterdiğimiz müsemmayı  yanlış okumasın. 78 milyon millet bu ülkeyi bölmeye çalışanların tepesinde bir balyoz gibi hazır olacak. Bir şans verildi. Şansı kaçırdılar, o bir sefer olur. Doğu'da Batı'da Balkanlar'da İzmir'de bir özet bir Türkiye özeti var. Ne güzel iç içe yaşıyoruz. Şu Buca'nın mozaiğine bakın" dedi. 



REKOR DESTEK VERDİNİZ...  

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde, Türkiye'deki gündem yoğunluğunu hatırlatarak,  "Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmeden üzerimize düşen görevi yaparak Atamızın emanet ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşıma görevimiz var. 2011'de aday olduk rekor destek verdiniz buradan 11 tane vekil Ankara'ya gönderdiniz. 2014'de yine sizin isteğinizle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. O günlerde ülke gündemini düşünün. Paralel yapılanma, ülkenin bekasına kast eden oyunlar içerisine girmiş o yoğun gündemde biz hep İzmir'i anlatmaya çalıştık. İzmir'in nerede olması gerektiğini hep anlatmaya çalıştık. Sesimizi istediğimiz gibi duyuramadık. Bir milyona yakın İzmirli oyuyla bizim yanımız da yer aldı. O zaman ben bir şey fark ettim. İzmirlilerin tamamına büyük çoğunluğun oyunu almasak da 4 milyon İzmirlinin gönlüne girdiğimizi gördüm. İnandım, o sorumluluğu bugün sizlerin desteğiyle devam ettirmek istiyorum. Git dediler gittik, gel dediler geldik. Biz görev adamıyız. İzmir için çalışmaya devam edeceğiz. Bunun en güzel örneğini konumu ne olursa olsun Rıfat Sait bu davanın bir neferiyim diyerek gösterdi" diye konuştu. 

İZMİR'İ DİYARBAKIR'DAN AYRI GÖREMEYİZ 
İzmir'in de ülkede yaşanan olaylardan etkilendiğini ifade eden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu seçim sıradan bir seçim değil, partilerin yarışı değil mesele memleket meselesidir. Birliğin en zirveye çıkacağı bir seçimden bahsediyoruz. Birlikte Türkiye olacağız. Ülkemiz için de Güneydoğu'da ülkenin doğusunda, planlar kuran bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Biz terörü etkisiz hale getirmezsek sadece Güneydoğu bundan etkilenmedi. İzmir'i Diyarbakır'dan ayrı göremeyiz. Olanlardan İzmir de etkilenir. Yurdun her köşesinden vatandaşlarımız İzmir'de. Onların da canları orada. Buradakilerin de orada akrabaları var. Terör bölgesi orasıdır deme şansı yok. Biz bu mücadeleye İzmir'den başladık. Zaferin Atatürk tarafından dünyaya ilan edildiği şehir İzmir'dir. Bu şehri birlik ve kardeşlik sembolü olan bu şehre ne kadar hizmet yapsak o kadar layıktır. Bunun için önümüzde fevkalade önemli bir fırsat var. Sizlerden güçlü bir destek istiyorum." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.