Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım İTO Meclis Toplantısı'nda konuştu

Yıldırım İTO Meclis Toplantısı'nda konuştu

İzmir Ticaret Odası Eylül ayı meclis toplantısına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım ülke ve kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’de yerel yönetim ve merkezi hükümet arasında yaşanan sorunların İzmir’e ve İzmirliye zarar verdiğini söyleyen Yıldırım, İTO üyelerinin kentteki eksiklilere dair sorularına “Eğer bana sahip çıksaydınız bu soruları sormazdınız” şeklinde yanıt verdi. İTO Meclis Toplantısı'nda Yıldırım'dan sitem

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 18:50
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na katıldı. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Bilal Doğan katıldı. Meclisin açılış konuşmasını yapan İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, terör saldırıları sonrası yaşamını yitiren 84 şehidin ismini okuyarak başladı. İTO üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Yıldırım önemli mesajlar verdi. 
DEMİRTAŞ'TAN YILDIRIM'A ÖVGÜ
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Siz misafir sayılmazsınız ev sahibisiniz. Kentimizie bakan olarak verdiğiniz hizmetleri saymakla bitiremeyiz. 2009 ve 2011 yıllarında Sayın Yıldırım'a İzmir şehrine katkı ödülü sunduk. 2012'ye geldik verecek kişi yine Binali Yıldırım, vermeyelim dedik. 3 dönem kuralı bizi üzen bir ayrılık oldu ama çok uzun sürmedi. Tekrar aday görmekten son derece mutluyuz. İzmir için Bizim dilimizden anlayan ve icraatçı bir bakana ihtiyacı var. Söylediğiniz hedefler için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. 


İZMİRLİ İSTEMİYORSA BANA NE OLUYOR DİYORUM
Bazı marjinal STK'ların İzmirli adına konuşarak projeleri reddettiğini söyleyen Yıldırım, "İzmir'de CHP benim alanım dediği mekanlar var onlar bir yana ama Ticaret Odası partiler üstü tutumunu her zaman devam etti. İzmir'in yararına bir iş varsa kim yapıyorsa yanındayız. STK olarak ters bir şey olursa haklarını savundu gereğini yaptı. Demirtaş deyince koltuğunda projeler olan insan aklıma geliyor. Herkes şehir için kafa yoruyor ama enerjimizi birleştirmemiz gerekiyor. Bir proje ortaya atılıyor tabi ki lehinde aleyhinde sözler olacak. Baştan reddetme yerine İzmir konuları konuşması lazım. Her başladığımız projede kadrolu bazı marjinal STK'lar var İzmir adına konuşuyor Konak Tüneli, Körfez Geçişi olmaz, o olmaz, bu olmaz olmazla başlayınca İzmirli istemiyorsa bana ne oluyor diyorum" ifadelerini kullandı. 
BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİZZAT KENDİM İLGİLENECEĞİM
Yerel yönetimle merkezi yönetim didişmesini gündemden kaldıracağını söyleyen Yıldırım, belediye başkanlarıyla bizzat ilgileceğini vurgulayarak, "İki gün önce de söyledim. Bir şeye karar verdim artık bu şehirde yerel yönetim merkezi yönetim didişmesini ve işleri merkezi yönetim engelliyor algısını gündemden kaldıracağım. Belediye başkanlarıyla bizzat kendim ilgileneceğim. Bu mazeretlerle bu şehir kan ve değer kaybetmesin istiyorum. İzmir ihracatı Türkiye'ye öğreten şehir tarımda teknolojide demokraside öncü şehir ama 90 yıla geliyoruz bu kimliği muhafaza edeceği yerde ihracat 5'e düştü. Fuar ülkenin her yerinde heyecanlandıran bir yerdi. Şimdi söylemeye gerek yok. 1 Kasım'da bir kez daha vekiliniz olursak, iktidar farkı gözetmeksizin iktidar olmak için buradayız. 9 ayda paramız yabancı paralar karşısın yüzde 30'un üzerinde aşındı. Bu öngürelebilir bir ortam yok demektir" dedi. 


MERMİLERİ ADRES TANIMIYOR 
Türkiye'nin bölgedeki etkinliğinden bazılarının rahatsız olduğunu ileri süren Yıldırım, "Bu terörün halk mücadelesi adına yapılmadığını özellikle belirtmek isterim. Sorun Kürt sorunu değil, Kürtlerin PKK sorunudur. Sadece Kürtlerin değil bütün Türkiye'nin sorunudur. Bu ülkenin bütünlüğü için 78 milyonun sorunu PKK'dır. Hangi bölgede, yaşadığı nerede yaşadığı önemli değil. Mermileri adres de tanımıyor. Kürt askeri de Türk askeri de öldürüyor. Burada yıllardan beri gelişmiş, ekosistem oluşmuş" şeklinde konuştu. 
TERÖR ÖRGÜTÜ AYNEN PARALEL YAPI GİBİ 
AK Parti'nin başlattığı çözüm sürecini tenkit edenlerin olduğunu belirten Yıldırım, HDP'ye yüklendi. "Türkiye genelinde bu partiye bir şans verelim dendi, verildi de. Terör örgütü partiyi kontrol ediyor. Aynı yapı oldukları ortaya çıktı" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden çözüm süreci dediniz diyolar. Çözüm sürecinden önce de şehitlerimiz geliyordu. Gaziemir'de protesto ettiler. Şehitler ölmez vatan bölünmez amenna ama eğer vatan bölünmeyecekse içimiz yansa da şehitlerimiz olacak. Keşke olmasa. Adamların dediğine boyun mu eğeceği? Barışa şans verin dediler, verdik. Kendi alanlarını tahakküm etmek için kullandılar. İyi niyetli olmadıklarını gördük. Terör örgütü aynen paralel yapı gibi. Bir siyasi partiyi ön plana çıkarttı gayet güzel bir şeydi. Bu millet beklerdi ki iki tane genç polisin yattığı yatakta kafasına sıktıklarında yeri göğü inletselerdi. Bu işin muhatabı bu parti diyemiyoruz, bundan uzağız. Bir şey söylüyorlar, terör örgütü hemen karşı çıkıyor. Sahada yapılan araştırmalara göre birinci konu terör. Herkes terörün bitmesini bekliyor." 
BENİ DE İZMİRLİ YAPTINIZ 
Seçim sürecinde rakiplerden arka arkaya salvolar geldiğini belirten Yıldırım 'Biz kendimizi anlatacağız' derken, İzmir için hayallerden öte projeler olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Şehrimizin koşmaya devam etmesi lazım. Ben talibim. Beni de İzmirli yaptınız. Bu İzmir bir hastalık. İyi bir hastalık. Rakiplerimizden arka arakaya salvo geliyor. Biz kendimizi anlatacağız konuşsunlar ne zamana kada? Hakaret ederlerse gereğini yaparız. 'Hangi yüzle geliyor' falan bunları savunacak halim yok. İZBAN'a binen Konak Tüneli'ni, Adnan Menderes Havalimanını gören biliyor. İzmir yaşayarak görüyor. İzmir için yeni hayallerimiz, hayallerimizin ötesinde projelerimiz var. Bütün yollar İzmir'de bulaşacak Çanakkale Köprüsü bitecek, Sasalı'dan giden yol Kuzey Ege Limanı'na ulaşacak. İzmir Anadolu'nun yarısını ve Ege'nin tamamının buluştuğu yer olacak. Bu yüzde 40 Türkiye nüfusu demek. Havalimanı, yollar, altyapı, hızlı tren yoksa sinerjiniz de olmaz. Bu potansiyellerin hepsi İzmir'de var. İzmir teknolojinin parlayan yıldızı olabilir" dedi. 
GÜVEN VE İSTİKRAR İKİ SİHİRLİ KELİME
Güven ve istikrar kelimelerine dikkat çeken Yıldırım, yapılacağı söylenen işlerin tekrar siyasi istikrar olmazsa sözde kalacağını söyleyerek, "Güven ve istikrar iki sihirli kelime Geçtiğimiz 14 yılda başarı ortada varsa bu iki kelimenin arkasındayız tekrar bu istikrarı tesis etmeliyiz. Hangisi olursa olsun güçlü siyasi irade olsun. 7 Haziran'da 3 buçuk ay sonra sandığa gideceğimizi hanginiz öngördünü? Seçimi kimse beklemesin tekrar siyasi istikrar diyelim bunlar olmazsa bunlar sözde kalır sorumluluk altına girersek ancak yapılır ricacı olacağız ya da sonuç alacağız ya da olmayacağız. Bütün İzmirlilerin yoğun katılım sağlaması ve geleceği ile ilgili karar ortak olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. 
'TÜNEL YAPILDI, ÜST GEÇİT YOK'
Karayolları tarafından Konak Tünelleri için Eylül'de biteceği duyurulan ancak yapılmayan üst geçit hakkındaki soruyu da yanıtlayan Yıldırım topu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne atarken verdiği sözü de hatırlattı. Yıldırım, "Garabet yaşıyoruz kocaman tüneli yaptık üst geçidi gündemden düşüremiyoruz bu konu takibimde bundan sonra daha da hızlanacak biraz belediyeyle de ilişkili bu konu. Söz verdik sen yaptın ben yaptın muhabbetine girmeyeceğiz. İzmir'in hızını kestiği zaman o zaman da tadı kalmıyor. Bunlar tatlı siyasi rakabet olursa dinamizm olur ama iş o noktanın ötesine geçiyor. Şehir bundan olumsuz etkileniyor" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.