Dolar 32,8413
%0.22
Euro 35,2230
%0.38
Altın 2.443,260
%-0.6
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yiğitler barajı 4 yılda bitecek

Yiğitler barajı 4 yılda bitecek

İZMİR Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Yiğitler'de yapılacak Organize Sanayi Bölgesi'nin kullanım suyu ve tarımsal sulama amaçlı barajın dört yılda tamamlanacağını söyledi. Vali Toprak'yan Yiğitler incelemesi

  • Ege Postası
  • 07.05.2016 - 10:52
Vali Mustafa Toprak, Kemalpaşa Yiğitler Barajının yapılacağı alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Devlet Su İşleri2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Müteşebbis Heyet Üyeleri'yle inceleme yaptı. 

En son yapılan protokol çerçevesinde yıllık regüle edilecek 16,12 milyon metreküp suyun 9,27 milyon metreküpünün Bölge sanayicilerine tahsis edileceğini, baraj maliyetinin yüzde 57,5'lik kısmının KOSBİ tarafından karşılanacağını hatırlatan Vali Toprak, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihaleye 50 den fazla firmanın katılması beklendiğini söyledi. Barajdan Kemalpaşa'daki çiftçilerin de yararlanacağını belirten Vali Toprak, “Uzun zamandan beri Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgemizin kullanma suyu ihtiyacını tedarik etmek için yoğun gayretler sarf ediliyordu. Kemalpaşa ilçesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapımı gerçekleştirilecek ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin de protokol hükümleri çerçevesinde yapımına daha sonradan bedel ve taksimat çerçevesinde katkı vereceği Yiğitler Barajının yapılacağı alanda incelemelerde bulunuyoruz. Barajın en geç 4 yıl olmakla birlikte daha da erken bitmesi bekleniyor. Tarımsal alanın, sulanması açısından barajın etrafında olduğu için su isalesi kolay olacak. KOSBİ'ye de 24 km'lik isale hattı yapılacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleyle birlikte süreç daha da hızlanacak" dedi.

Vali Toprak, incelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.