Dolar 32,2094
%0
Euro 34,8110
%-0.14
Altın 2.448,890
%0.18
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Anayasa'ya Vatan tepkisi

Yeni Anayasa'ya Vatan tepkisi

TBMM'de Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa yapımı için ilk toplantısını gerçekleştirdiği saatlerde İzmir'de Vatan Partisi, yeni anayasa çalışmalarının bölücü olduğunu öne sürerek, imza kampanyası başlattı.

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 14:36
Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Hasan Ali Kızılırmak, Konak'ta partililerle birlikte yaptığı basın açıklamasında yeni anayasa çalışmalarına tepki gösterdi. Kızılırmak, şunları söyledi: 

“Yapılmak istenen anayasa ile Türk milleti kavramı anayasanın dışına çıkarılmak isteniyor. İkinci büyük tehlike özerklik. Özerklik yerel yönetimleri güçlendirme maskesiyle getiriliyor. Özerklik talep ederek topraklarımızın bölünmesini kabul ediyor, sınırlarımız içinde ayrı bir siyasal rejimin kurulmasını onaylamış oluyorlar. Yeni anayasa 'irfan ocakları' adı altında cemaat ve tarikatlar yasallaştırılıyor. Cemaat ve tarikatlar ortaçağın unsurlarıdır. Medeni kanunumuz ve devrim kanunlarımız tasfiye ediliyor. Başkanlık rejimi denilen de eş başkanlık sistemidir. Bu yolla küresel güçlerin dikta yönetimi oluşturulmaktadır. Buradan AKP, CHP ve MHP'yi uyarıyoruz. Yeni anayasa girişimi ile Türkiye'nin altına bombalar koyuyorsunuz. Derhal yasadışı olan uzlaşma komisyonundan çekilin. Vatan Partisi olarak bu girişimlere geçit vermeyeceğiz. Bölücü anayasayı çöpe atacağız."



Basın açıklamasının ardından Konak Meydanı'nda kurulan masada vatandaşlardan “Bölücü anayasa geçit yok" başlıklı metne destek imzaları toplandı. İmzaların TBMM'ye gönderileceği söylendi. (Elif DEMİRCİ /DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.