
Yakılmış kadın cinayetinde DNA testi bekleniyor
Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki zeytinlik alanda bir barakanın içinde bulunan yanmış kadın cesediyle ilgili DNA testi bekleniyor. Şu ana kadar cesedin kimliğinin belirlenemediği, gelecek DNA sonucunun kayıp başvurusunda bulunan kişilerle karşılaştırılacağı belirtildi.
- Ege Postası
- 25.02.2015 - 16:01
Manisa emniyeti yetkilileri; yüzde 90'ı yanmış cesette yapılan otopside darp, tecavüz, kesici alet ve kurşun yarası tespit edilemediğini, başka yerde öldürüldükten sonra ıssız olan olay yerine getirilip yakıldığının düşünüldüğünü belirtti. Yerleşim yerlerinin olay yerine uzaklığının da etkisiyle henüz herhangi bir görgü tanığına ulaşılamadığı, bölgede güvenlik kamerası bulunmamasının, araştırmaları zorlaştırdığı, DNA sonucunun soruşturmayı hızlandırabileceği kaydedildi.
EMNİYET MÜDÜRÜ: FAİLLERİNİ BULACAĞIZ
Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Akhisar'da yanmış cesedi bulunan kadın cinayetiyle ilgili açıklamalar yaptı. Ölen kişinin henüz kimliğinin belirlenemediğini söyleyen Ceren, "Çok yoğun çalışıyoruz. Halkımızın, Manisalıların bize güvenmesini istiyoruz. Faillerini bulacağız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Bulduğumuzda da kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. DNA sonuçlarının 10-15 günlük bir süreç içinde ellerine ulaşmasını beklediklerini dile getiren Ceren, ölen kadının 20 yaş üzeri olarak değerlendirdiklerini de ifade etti. Ceren, "Tüm kayıplara bakıyoruz. Kamera kayıtları dahil her şeye bakıyoruz. Kimliğini tespit etmek, yarı yarıya çözmek anlamına geliyor bizim için. Ondan sonraki işler daha rahat ve daha kolay olacak diye düşünüyoruz. Umutluyum, bulacağız" dedi. Olay yerinin sapa bir bölge olduğunu söyleyen Ceren, "O tür yerler her zaman kontrol altında olmayan yerler. İnşallah çözeceğiz. Ölen kişinin kimliğinin belirlenmesi için civar kentler de olmak üzere kayıp listelerine tek tek bakıyoruz. Arkadaşlarım gece gündüz çalışıyorlar. Amacımız bir an önce bulup adalete teslim etmek" diye konuştu. (DHA)
Yorum Yazın