YENİ Partili Emir'den Cemil Tugay’a sert sözler: 'Döneklik, omurgasızlık! Sokağa çıkmamalı'
YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Emir, seçilmiş belediye başkanlarının seçmenin iradesinin aksine parti değiştirmesini eleştirerek, böyle bir durumda Tugay’ın sokağa çıkmaması gerektiğini savundu.
- Ege Postası
- 04.10.2026 - 13:50
- Güncelleme: 04.10.2026 - 14:41
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 18 Haziran 2026’da CHP’den istifa etmiş, istifasının ardından Özgür Özel’in yeni bir parti kurması halinde bu partiye katılacağını açıklamıştı. Ancak 24 Temmuz’da YENİ Parti’nin kurulmasının ardından partiye katılmayan Tugay, siyasi yoluna bağımsız olarak devam edeceğini duyurmuştu.
Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar ise uzun süredir gündemdeydi. Tugay, daha önce bu iddiaları yalanlayarak bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıklamıştı. Ancak 30 Eylül’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı görüşmenin ardından transfer iddiaları yeniden gündeme geldi.
“BUNUN ADI DÖNEKLİKTİR, OMURGASIZLIKTIR”
YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, NOW Haber’de katıldığı programda Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Belediye başkanlarının seçildikleri partiden ayrılarak seçmenin iradesinin aksi yönde hareket etmesini eleştiren Emir, “Seçmenlerin iradesinin tam tersi yönünde hareket etmek hiçbir siyasetçi açısından kabul edilebilir bir şey değil. Bunun adı dönekliktir. Bunun adı kemiksizliktir, omurgasızlıktır ve bunun kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.
“ÇIKAMAMASI GEREKİR”
Emir, Türkiye genelinde bazı belediye başkanlarına baskı yapıldığını da öne sürdü. Bu kapsamda, belediye başkanlarına “Ya bize katılırsın ya da hapse atılırsın” şeklinde baskılar uygulandığını iddia eden Emir, bazı başkanların bu baskılar nedeniyle parti değiştirdiğini savundu.
Program sunucusunun, “Sizce mesela Cemil Tugay AK Parti’ye geçtiği bir senaryoda sokağa çıkabilir mi?” sorusuna ise Emir, “Çıkamaması gerekir. Hiç kimsenin çıkamaması gerekir” yanıtını verdi.
Yorum Yazın