Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Rusya Suriye'de ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdi

Ve Rusya Suriye'de ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdi

CNN'e konuşan bir ABD'li yetkili, Rusya'nın Suriye'de ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı da operasyonlara başladıklarını doğruladı.

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 15:14
CNN'e konuşan üst düzey bir ABD 'li yetkili, Rusya'nın Suriye 'de ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi. Yetkili, Humus kenti yakınlarında gerçekleştirilen saldırı öncesi ABD'ye bilgi verildiğini ifade etti. Rusya'nın ABD'ye Suriye'de savaş uçağı uçurmamaları gerektiğini söylediği ifade edilirken, bombardımanın gerçekleşeceği yerin coğrafi bilgilerini vermediği belirtildi. Yetkili, ABD'nin ülkedeki faaliyetlerinin normal bir şekilde devam ettiğini aktardı. Rusya Savunma Bakanlığı da operasyonlara başladıklarını doğruladı.
 
Öte yandan, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ismini vermek istemeyen bir ABD'li yetkili, Rusya'nın hava saldırılarının 'IŞİD'in elindeki bölgelere yapılmıyor gibi durduğunu' söyledi. Yetkili, hava saldırılarının Humus dışındaki alanlara da yapılabileceğini söyledi. 

NUSRA'YI DA VURACAK
Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad, Rusya’nın Suriye’de gerçekleştireceği hava saldırıları hakkında açıklamalarda bulunmuş ve Rusya’nın IŞİD’in yanı sıra ‘tüm terör örgütlerine’ karşı hava saldırısı düzenleyeceğini açıklamıştı. Sputnik’in haberine göre, Rusya’nın vuracağı örgütler arasında El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi de bulunuyor.

PUTIN: SIRANIN RUSYA'YA GELMESİNİ BEKLEYEMEYİZ 
Bugün sabah saatlerinde parlamentodan yurtdışına askeri operasyon düzenlemek için onay alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki terör hedeflerine düzenlenecek hava saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, “Suriye’de teröristlerle baş etmenin tek yolu önleyici hareket etmektir. Eğer teröristler Suriye’de başarılı olursa Rusya’ya gelecekler. Bunun olmasını bekleyemeyiz” ifadesini kullandı.

Reuters’ın haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a desteğin havadan verileceği ve kara operasyonu yapılmayacağını vurgulayan Putin, Rusya’nın Suriye’de devreye girmesinin geçici olduğunu söyledi.

BU SABAH ONAY ALDI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurtdışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden onay istemiş ve parlamento oy birliğiyle onay vermişti. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın isteği üzerine onay verilen tezkere kapsamında, Rus jetlerinin Suriye'de hava saldırıları düzenleyebileceği belirtilmişti. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Bağdat'ta kurulan merkezin hava saldırıları ve Suriye'deki kara birlikleri arasında koordinasyon kurulmasına yardımcı olacağı açıklamasında bulunmuş ve hava saldırıları hakkında ABD'nin Bağdat'taki merkezden bilgilendirileceğini belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, Rusya'nın Ortadoğu 'daki operasyonlarıyla ilgili partnerlerine bilginin bugün verileceğini açıklamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.