Dolar 32,4561
%0.11
Euro 34,7893
%-0.04
Altın 2.428,020
%-0.29
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vardal: Öğretmenler kurban ediliyor demek istemiyorum ama...

Vardal: Öğretmenler kurban ediliyor demek istemiyorum ama...

Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 milyondan fazla öğretmeni hareketlendirecek olan yüz yüze seminer kararına tepki gösterdi. Corona virüs salgını nedeniyle 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 21 Eylül’e ertelenirken, Vardal, Bakanlık kararıyla öğretmenlerin mesleki eğitim için bir araya getirilerek onların sağlık haklarının gözardı edildiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 17.08.2020 - 14:49

EGEPOSTASI- Okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlayacağının açıklanmasının ardından öğretmenlerin de 24-28 Ağustos tarihlerinde yüz yüze mesleki eğitim yapacağı duyuruldu. Öğretmenler, salgında birinci dalga dahi atlatılamamışken ve günlük pozitif vaka sayıları halen binin üzerinde seyrederken yüz yüze seminere çağrılmalarına büyük tepki gösterdiler. Seminerlerin haziran ayında olduğu gibi yeniden online olarak yapılması gerektiğini savunan öğretmenler, “1 milyondan fazla öğretmen hareketlendirilecek ve yüz binlerce öğretmen şehirler arası seyahat etmek zorunda bırakılacak. 21 Eylül’de derslere başlayacağız. Virüsü yaymaktan korkuyoruz” diyerek Bakanlık kararına tepkilerini dile getirdiler.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Eğitim-Sen izmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “Önlemler alınmadan ve fiziki koşullar sağlanmadan öğretmenlerin mesleki çalışmaya çağrılması öğretmenlerin kurban edilmesi demek istemiyorum ama onların sağlık haklarının göz ardı edilmesi demektir” ifadelerini kullandı.

“KARAR, DOĞRU BİR KARAR DEĞİL”

Vardal, her tür ve dereceden öğretmenin görev yaptıkları okullarda yüz yüze gerçekleştirilecek olan mesleki eğitimlerin online yapılmasının gereklilik olduğunun altını çizerek, “Meseleki eğitimlerin yapılacağı tarihlerde 1 milyondan fazla öğretmenin hareketliliği söz konusu olacak. Pozitif vaka sayılarının yeniden bin 200’lerin üzerine çıktığı dönemde bu denli büyük bir hareketliliğin sağlanması doğru bir karar değil. Yüz yüze yapılması gereken seminerler online olarak da yapılabilir ki haziran ayında bu şekilde gerçekleştirilmişti. Yani müsait bir altyapı mevcut. Önemli olan Bakanlık tarafından programın bir an önce açıklanması” dedi.

TEDBİRLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Öğretmenler tarafından yapılan itirazların tedbirler noktasında taşınan kaygıdan kaynaklığını belirten Vardal, “Eğer Bakanlık oklullarda dezenfektasyon, öğretmenlerin ateşlerinin ölçümü gibi  gerekli önlemleri almış olsaydı öğretmenler de bu tarz kaygılar taşımazlardı. Ancak geldiğimiz noktada öğretmenlerin, ciddi kaygıları söz konusu. Bakanlık 1 milyon öğretmeni okullara çağırıyor fakat alınacak önlemler konusunda bir açıklama yapmadı. Şu anda hiçbir okulda öğretmenlerin yüz yüze seminer yapması için gerekli olan hijyen koşulları ya da fiziki koşullar müsait değil” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN SAĞLIK HAKLARI GÖZARDI EDİLİYOR

Öğretmenlerin gerekli koşullar yerine getirilmeden yüz yüze seminere çağrılmasının büyük risk taşıdığının altını çizen Vardal şunları söyledi; “Fiziki mesafenin, gerekli hijyenin ve ekipman desteğinin sağlanamadığı bu koşullarda pozitif vaka sayısında da büyük bir artış olması riski var. Zaten bu tarz önlemsiz yaklaşımlar bizi şu anki noktaya getirdi. Eğer ki seminerler online yapılmazsa pozitif vaka sayısı arttığı gibi okulların açıldığı dönemlerde öğrenciler açısından da büyük bir bulaş riski söz konusu olacaktır. Bütün bilim insanları sonbaharda ikinci dalganın geleceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Türkiye’nin ise birinci dalganın ikinci pikini yaşadığı söyleniyor. Biz daha birinci dalgayı atlatamamışken bu tür hareketliliklere gerekli özenin gösterilmesi gerekiyor. Önlemler alınmadan ve fiziki koşullar sağlanmadan öğretmenlerin mesleki çalışmaya çağrılması öğretmenlerin kurban edilmesi demek istemiyorum ama onların sağlık haklarının gözardı edilmesi demektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.