Dolar 32,2152
%0.16
Euro 35,1899
%0.28
Altın 2.482,700
%0.6
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger tarihi valilik konağı için tarih verdi

Vali Köşger tarihi valilik konağı için tarih verdi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz aylarda Katip Çelebi Üniversitesi’ne tahsisi kaldırılan tarihi valilik konağı ihalesine ilişkin bilgi verdi. Vali Köşger, konağın restorasyonu için ihale sürecinin geçtiğimiz haftalarda tamamlandığını ifade etti ve restorasyon işlerinin tamamlanması için 2023 yılının ikinci yarısını işaret etti.

  • Ege Postası
  • 21.10.2022 - 10:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü gibi büyük isimleri ağırlayan ve Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan eski valilik konutunun restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Vali Köşger, Temmuz ayında yaptığı yaptığı basın toplantısında 2017 yılında Katip Çelebi Üniversitesi’ne tahsis edilen tarihi valilik konağının tahsisin iptal edildiğini ve restore edilerek valilik tarafından kullanılacağını açıklamıştı. 

Öte yandan; Vali Köşger, 10 Ekim tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen tarihi konağı hakkında Egepostası’na konuştu.

FİRMAYA 360 GÜN SÜRE

Tarihi Valilik Konağının ihale sürecinin sona erdiğini belirten Vali Köşger, “Konak için ihaleye çıktık. Ankaralı bir firma aldı ihaleyi. İhalede resmi prosedür tamamlandı. Herhangi bir itiraz olmazsa… Bizim açımızdan süreç tamamlandı. Yer teslimi yapılacak ve inşaat başlayacak. İhaleyi alan firmaya 360 gün süre verdik ama biz en kısa sürede yapmasını isteyeceğiz” dedi.

En kısa sürede çalışmaların bitmesini umduğunu ifade eden Vali Köşger, “Tarihi konağın açılışı için 2023 yılı Eylül ya da ekim ayı diyebiliyoruz. Ama ben müteahhit firmadan daha erken bitirmelerini isteyeceğim. Bir an önce orası eski günlerine dönsün istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.