Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak'ta çocuğu istismar eden sanığın 17 sabıkasından 8'i cinsel istismar

Uşak'ta çocuğu istismar eden sanığın 17 sabıkasından 8'i cinsel istismar

Avukat Yeşim Aydın, sanık Yaşar E.'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirterek daha önceki 17 sabıkasından 8'inin ise cinsel istismar olduğunun altını çizdi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2021 - 15:49

Uşak'ta cinsel istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki çocuk, yoğun bakımdan çıktı. Cumartesi günü darp nedeniyle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun tedavisi sürüyor.

Cumartesi günü hastaneye kaldırılan çocukta istismar bulguları saptanmış, maruz kaldığı şiddet nedeniyle beyin kanaması geçirmişti. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatlarından Yeşim Aydın, sanık Yaşar E. isimli erkeğin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirterek daha önceki 17 sabıkasından 8'inin ise cinsel istismar olduğunun altını çizdi.

Yeşim Aydın, "Bu adamlar serbest bırakılıp, dışarıda gezdiği için de aynı suçu işlemeye devam ediyorlar böyle" dedi.

Komşular ihbar etti

Avukat Aydın şu bilgileri verdi:

"Çocuk hâlâ hastanede anne de onunla birlikte. Yoğun bakımdan çıktı, ama tedavisi hastanede devam ediyor. İZmir'de yaşayan anne ve baba boşanıyor. Anne bu adamla birlikte Uşak'ta yaşamaya başlıyor. Bir aydır devam eden bir istismar söz konusu. Komşuları seslere dayanamayıp cumartesi günü şikyette bulunuyor ve olay böyle yargıya yansıyor. Anne ve çocuğun koruma kararları da var. Ancak anneyle ilgili de başka suçlamalar çıkabilir, suçu bildirmeme suçundan... Çünkü aynı evdeler. Biz bu nedenle babaya da ulaştık. Sanık tutuklanıp cezaevine gönderildi. Çocuğun babasından bugün vekaletname alacağız.

"Bu arada savcı çok detaylı davranmış, evdeki kıyafet incelemeleri, çocuğun beden muayenesi hepsi yapılmış. Çok titiz çalışmış savcı. Sanık suçunu kabul etmiyor, ama toplanan bütün deliller de bu adamı işaret ediyor."

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da "2 yaşındaki çocuğumuza işkence eden,istismarda bulunanı ihbar eden komşuları saygı ve minnetle selamlıyorum. İhbar her vatandaşımızın görevidir hem vicdanen hem yasal olarak..." dedi.

( Bianet )

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.