Dolar 32,3960
%-0.13
Euro 34,7635
%0.06
Altın 2.435,360
%-0.14
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla’da Dünya Çevre Günü için engelsiz adımlar!

Urla’da Dünya Çevre Günü için engelsiz adımlar!

Urla Kızılay’ı ‘’Hayata bağlan‘’ projesi kapsamında engelli bireyler, anneler ve Urla Kızılay gönüllüleri topladıkları farklı geri dönüşüm malzemelerinden tasarladıkları kıyafetleri, ‘’Çevre için Engelsiz Adımlar ‘’ adı altında düzenlenen bir defileyle ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2021 - 14:54

Bu defa podyumda profesyonel mankenler değil, engelli bireyler boy gösterdi. Atık malzemelerden hazırladıkları kıyafetleri, duş perdesinden yağmurluk, dantel ve oyalardan gelinlik, gazete, yumurta kolileri ve çuvallardan elbise, naylonlardan şapka ve çantanın yer aldığı defile büyük ilgi gördü. Çevreci defilenin sunumunu İzmirin sevilen sanatçısı Mikrop lakabıyla tanınan Hikmet Durmuş yaptı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlarken Kanat Atölyesinden Kuzey Vedat Korkmaz ve Aleyna Sayar'ın sergiledikleri modern dans performansı alkış aldı.

Urla Kızılay Başkanı Nurgül Çağatay Saltık, Dünya Çevre Günü dolayısıyla toplumsal duyarlılığın artması gelecek nesillere daha yaşanabilir yeşil, temiz ve sağlıklı bir dünya temennisinde bulundu. Saltık, "2015 yılından bu yana hayata bağlan diyoruz. Biz engelsiz yüreklerle beraber, engelsiz ve atıksız bir dünya için el ele verdik ve izlediğiniz güzellikleri oluşturduk. Tamamen atık malzemelerden oluşan bu kıyafetleri hazırlarken çocuklarımız ve anneleri çok çaba sarf etti.” dedi.

Mikrop Hikmet de, "Kirli çevre insanın ruhunu kirletir, kirli ruh çevreyi kirletir.Yavrularımızın geleceği için onlara daha yaşanır bir dünya bırakmak zorundayız. Nurgül başkanımı ve emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum" dedi.

Programa Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç'ın eşi Damla Dayanç, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, Urla Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan, Urla Emniyet Müdür Vekili Özden Eroğlu,  Adalet Bakanlığı Urla Çocuk Eğitimevi Müdürü Mustafa Çaça, Urla PTT Müdürü M.Ali Fırat, Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslu, Urla AK Parti İlçe Yönetimi ve kadın kolları, Zeytinalanı Muhtarı Mustafa Aydın, Sarı Zeybek Kültür Sanat Derneği Mustafa ve Saadet Zorlular, İzmir Müzisyen ve Sahne Emekçileri Derneği Başkanı Mustafa Devran, Menemen Kızılayı kadın kolları, Yüksek Teknoloji Üniversitesi gönüllü öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.