Dolar 32,8624
%0.29
Euro 35,2094
%0.34
Altın 2.452,870
%-0.21
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü psikolog babalara böyle seslendi

Ünlü psikolog babalara böyle seslendi

Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, anne babalara seslenerek, “Yaşam alanlarınıza enerjinizi paylaştırın. Kendiniz ile de ilgilenin” dedi. Kadınların özellikle tüm enerjilerini çocuklara verdiğini anımsatan Dökmen, “Siz de önemlisiniz. Kendinize zaman ayırmanız bencillik değildir” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 18.11.2014 - 12:58
Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, İzmir Yönder Okulları ve Küçük Şeyler Anaokulları öğrenci velilerine verdiği “Aile İçinde Birbirimizi Anlamak ve Anlaşmak” başlıklı konferansta mutlu olabilmek için üretmek ve huzurlu olmanın altını çizdi. Mutlulukların yaşamdaki en büyük kar olduğunu anımsatan Dökmen özellikle annelere seslenerek, “Yaşam alanlarınıza enerjinizi paylaştırın. Kendiniz ile de ilgilenin. Siz de önemlisiniz. Kendinize zaman ayırmanız bencillik değildir” diye konuştu.

İzmir Yönder Okulları ve Küçük Şeyler Anaokulları velilerinin hınca hınç doldurduğu salonda 2.5 saate yakın konuşan Dökmen toplantı sonunda ayakta alkışlandı. Yaşamın her aşamasında nelere önem verip, neleri önemsemek gerektiğinin altını çizen Dökmen, Akademi’nin asıl kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu, gördüğü ilgi nedeniyle 5 Yönder Okulu ile 41 Küçük Şeyler Anaokulu sayısına ulaştıklarını söyledi. Kadın - erkek eşitliğinin mutlaka sağlanması gereğine vurgu yapan Dökmen “Cumhuriyeti yaşatmak için Cumhuriyet Balosu mutlaka düzenlenmelidir. Kadın ve erkeğin birlikte gittiği balo eşitliğin göstergesidir” dedi. Annelerin özellikle enerjilerin büyük bölümünü çocuklarına yönelttiklerini kaydeden Dökmen şunları söyledi:

“İnsanlar yaşam alanlarına (İş, eş ve çevre) verdikleri enerjinin büyük bölümü bu tarafa gelmeye başlıyor. Çocuğa ilgi sürekli artıyorsa bunun üzerinde düşünmek gerekir. Pekiyi diğer yaşam alanları; iş, eş onlara ayrılması gerek enerji ne oluyo? Peki ya size gerekli olan enerj? Siz de önemlisiniz. Kendinize biraz enerji ayırmanız bencillik değildir. Çocuğa ilgi çok olmasın, çocuk için aşırı fedakârlık etmeyin.  Bakınız bu konuda anneler ne der';
Saçımı süpürge ettim… Peki babalar ne der'; Yemedim yedirdim. İçmedin içirdim. 
Ben de diyorum ki; Babanın yedirdikleri içirdiklerinde gözü kalmış. Yeseydin kardeşim.”

Her durumda mutlu olmak zorunda olmadığımıza dikkat çeken Dökmen, “Ancak her durumda güçlü olmak zorundayız. Hem güçlü hem dürüst insan yetiştirmek mümkündür. Yaşadığımız ortamların farkına varmak, çelişkileri de görmemiz gerekir. Üretirken mutlu olmayı bilmeliyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.