Dolar 42,4397
%0
Euro 49,2159
%0.02
Altın 5.682,790
%0
Bist-100 10.915,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversitede rehine krizi sona erdi

Üniversitede rehine krizi sona erdi

Gümüşhane Üniveristesi'nde bir memur silahla rehin alındı. Polis, memuru rehin alan kişiyi ikna etti kriz son buldu. Rehin alan şahıs, gözaltında.

  • Ege Postası
  • 26.11.2025 - 12:52
  • Güncelleme: 26.11.2025 - 20:56

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde çalışan kadın memur D.B., aynı üniversitede görevli mesai arkadaşı H.T. tarafından tabancayla rehin alındı. Fakülteye sevk edilen emniyet ve jandarma ekipleri, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız ile birlikte yaklaşık 4 saat süren bir ikna çalışması yürüttü.

Görüşmeler sonucu silahıyla teslim olan H.T. gözaltına alındı. Rehin alınan kadın memur ise sağlık kontrolü amacıyla ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından Gümüşhane Valisi Aydın Baruş da üniversiteye gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü, olayla ilgili yazılı açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Rehin alınan personelimiz herhangi bir sağlık sorunu olmaksızın güvenli bir şekilde kurtarıldı. Olayın hemen ardından güvenlik güçlerimiz ve üniversitemiz yönetimi gerekli tüm tedbirleri almış, süreç titizlikle yönetilmiştir. Yaşanan olay nedeniyle duyduğumuz derin üzüntüyü kamuoyuyla paylaşırken, sürecin sağlıklı şekilde sonuçlanmasına katkı sunan tüm güvenlik birimlerimize ve personelimize teşekkür ederiz"

VALİ GELSİN ŞARTI

Gümüşhane yerel medyasından Gümüşkoza'nın haberine göre rehin alan şahsın, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş'un gelmesini şart koştu.

Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen şahsın, "Vali Bey gelmeden rehin aldığım kişiyi bırakmayacağım" dediği iddia edildi.

Sosyal medyada bir öğrencinin paylaştığı videoda, özel harekat polislerinin takviye ekiple üniversite kampüsüne geldiği dile getirildi.

Gümüşhane Valisi Baruş'un okula geldiğini de videoyu çeken öğrenci aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.