Dolar 32,1955
%0.1
Euro 35,0703
%-0.06
Altın 2.465,470
%-0.09
Bist-100 10.222,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan hükümete ve yerel yöneticilere yerel medyaya destek çağrısı!

Umutoğulları’ndan hükümete ve yerel yöneticilere yerel medyaya destek çağrısı!

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları; Gazetelerden radyolara, televizyonlardan internet haber sitelerine, tüm medya kuruluşları adına hem hükümet yetkililerine hem de yerel yöneticilere çağrıda bulundu. Yerel medyanın can çekiştiğine vurgu yaparak destek olunması çağrısı yapan Umutoğulları; "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin yaptığı ekonomik destek paketiyle ilgili çalışmaları destekliyor, bu kapsamda yerel medya için de acilen destek paketi hazırlanmasını istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2020 - 12:12

EGEPOSTASI- Tüm dünya gibi Türkiye'de, corona virüs (Covid-19) salgını mücadele ediyor. Mücadele hızı ve şekli, birçok ülkeye örnek oluşturacak nitelikte. Bu süreçte EVDE KAL çağrıları ile salgının yavaşlatılması ve önüne geçilmesi hedefleniyor. Yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörlerin başında medya kuruluşları da gelmektedir. İzmir’de ulusal yayın yapan tek televizyon olan TV35'in Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları yetkililere acil çözüm üretmeleri için destek çağrısında bulundu.

Umutoğulları şunları söyledi:

“İzmir’de yayın yapan görsel, yazılı ve dijital yerel medya kuruluşları bu salgın döneminde ekonomik sorunlarla boğuşmaktadır. Özelikle yerel medyanın desteklenmesi adına hükümetimizin acilen destek paketi hazırlaması gerekmektedir.  

REKLAM GELİRLERİ YARIDAN DAHA FAZLA DÜŞTÜ

Gazete ve televizyonlar gibi radyolar ve internet haber sitelerinin de reklam gelirleri yarıdan daha fazla düşmüştür. Bu nedenle yerel medya için de acilen destek paketi hazırlanması gerekmektedir.  Yerel medya için hazırlanacak Destek Paketi ile faizsiz kredi imkanı tanınmalı, medya çalışanlarının da maaşları ödenmelidir."

YEREL MEDYA İÇİN DESTEK PAKETİ AÇIKLANMALI

Yerel yöneticilere çağrı yapan Umutoğulları, "Bu süreçte gazete, dergi, internet haber siteleri ve televizyonlara destek veren yerel yöneticilerin de yayın mecralarına desteğini artırması ve yerel medyanın ayakta kalmasını sağlaması gerekmektedir" dedi.  

YEREL TELEVİZYONLARIN UYDU KİRALARI

Umutoğulları, "Ekonomik nedenlerle uydudan yayın yapma imkanı olmayan yerel televizyonlar fiilen kapanmış. Uydudan yayın yapmaya devam eden televizyonlar da can çekişmektedir. Coronavirüs salgınıyla birlikte reklam gelirleri yarıdan daha fazla düşen televizyonlardan, önümüzdeki ya 3 ay için uydu kirası alınmamalı ya da uydu kiraları yarıya düşürülmeli ve en az 3 ay ertelenmelidir. Aksi takdirde yerel televizyonların yayınlarını, kriz bitinceye kadar dahi sürdürme şansları yoktur" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.