Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan CHP Bayraklı yorumu: CHP bunun bedelini Bayraklı’yı kaybederek ödeyecektir

Umutoğulları’ndan CHP Bayraklı yorumu: CHP bunun bedelini Bayraklı’yı kaybederek ödeyecektir

TR35 Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Mithat Umutoğulları, yaklaşık 1 yıldır krizlerle gündeme gelen CHP Bayraklı’da yaşananları kongre sürecinden itibaren değerlendirdi. Umutoğulları, İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un artık ilçeyi yönetemediğini ifade etti. Susmuş'un belediye başkanı adayı olacağı iddialarına da değinen Umutoğulları, Susmuş’un seçimlerde Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ ile yarışma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti ve Bayraklı sorununun çözülmemesi durumunda CHP’nin ilk seçimlerde Bayraklı’yı kaybetme riskini yüksek olduğunu söyledi. 

  • Ege Postası
  • 26.08.2021 - 16:29

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz Aralık ayında seçimle göreve gelen 24 mahalle temsilcisini görevden alarak yerlerine atama yapmasıyla gündeme gelen CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş daha sonra ilçe yönetimiyle arasındaki anlaşmazlıklarla gündeme gelmişti. İlçe yönetiminde başını İlçe Sekreteri Kemal Kaygül’ün çektiği 6 yönetici Susmuş’un görevden alma kararına şerh koymuştu. Gelişen sürecin kamuoyuna yansıması sonrası ilçe binasına giden Susmuş, karar defterini bulamamasının ardından İlçe Sekreteri Kemal Kaygül hakkında tutanak tutmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardından Başkan Susmuş, karar defterini ilçe başkanlığından çıkarması gerekçesiyle Kaygül’ü görevden almıştı. Görevden almaların ardından ilçede istifalar ve yönetimin düşürülmesi iddiaları gündeme gelmiş, yönetimde bazı isimler harekete geçmiş ve Susmuş başkanlığındaki yönetimin düşürülmesi için imza toplamıştı. Daha sonra araya giren İl Başkanı Deniz Yücel ilçe tansiyonu düşürmüştü

Yaşanan gelişmelerin ardından geçtiğimiz haftalarda Başkan Susmuş’un Kaygül’ün ardından ilçe sekreterliği görevine getirdiği Mehmet Kaya’yı da görevden aldı ve yerine Zehra Berk’i getirdi. 

TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, yaklaşık 1 yıldır krizlerle gündeme gelen CHP Bayraklı’da yaşananları kongre sürecinden itibaren değerlendirdi. Umutoğulları, İlçe Başkanı Susmuş’un artık ilçeyi yönetemediğini ve müdahale edilmemesi durumunda ilk seçimlerde CHP’nin Bayraklı’yı kaybedeceğini söyledi. 

“SUSMUŞ İL BAŞKANI YÜCEL’E ÇALIM ATTI”

İki adayla kongreye giden CHP Bayraklı’da seçim sürecinde gerilen iplerin kongre sonrasında yumuşadığını ifade eden Umutoğulları, ılımlı havanın uzun sürmediğini söyledi ve “Kongre sonrasında Pınar Susmuş ile Bayraklı Belediy Başkanı Serdar Sandal arasında gerginlik olacağı düşünülürken ilk adım Serdar Sandal’dan gelmişti ve Sandal ilçe başkanlığını ziyarete girmişti. Hemen arkasından İlçe Başkanı susmuş da bir iade-i ziyaret yaptı. Tam ipler yumuşamışken bu kez CHP ilçe başkanlığı içerisinde bir tartışma başladı. İlçe sekreteri Kemal Kaygül’le yapılan tartışma, ilk tartışma olmuştu. Tartışmanın gerekçesi de depremde toplatılan yardımlar ve özellikle Pınar Susmuş’un yardımları bir depoya kapatması olmuştu. Kemal Kaygül de merkezin Bayraklı olduğu ve o işleri Bayraklı Belediyesi ile birlikte yapmaları gerektiğini ifade edince bazı yöneticiler de işin İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yapılmasını teklif etmesi üzerine bir gerilim yaşanmıştı. Kemal Kaygül’le başlayan hareket daha sonra imza hareketine dönmüştü. İmza verilirken İl Başkanı Deniz yücel devreye girdi. Hem meclis üyeleri hem de ilçe yöneticileriyle bir araya gelerek krizin önüne geçmeye çalıştı ve imza hareketini durdurdu. Orada önemli bir iş yaptı. Fakat orada şöyle bir gelişme oldu. İlçe Başkanı Susmuş Yücel’e çalım atarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Aslında bu hamle Yücel’i kızdıran bir hamleydi ama Yücel İl Başkanı olmanın getirdiği bir sorumlulukla bu işin üstünü kapattı” dedi.

“BAYRAKLI’DA DENGELER DEĞİŞİYOR”

Deprem sonrasındaki süreçte ilçede yaşananların CHP’nin Bayraklı’daki varlığını zayıflattığını ifade eden Umutoğulları, “Daha sonraki süreçlerde de 3 ilçe sekreteri değişti.  En son yönetimde görevden istifa edenler oldu, bunun yanında zaman zaman yönetim kurulunun toplanmadığı bir ilçe başkanlığı oldu. Kendi belediye başkanıyla kavga eden, kavgalı bir ev görüntüsü verdi Susmuş. Buradaki asıl sorun şu: Bayraklı’da dengeler değişiyor. CHP kan kaybetmeye devam ediyor. Hasan Karabağ döneminde 2-3 bin kişiyle spor salonunda bayram kutlamaları yapılırken bugün o görüntünün olmadığını görüyoruz. Her geçen gün ilçe kan kaybediyor ve CHP örgütlerinde sıkıntınlar var.  Bunun başlıca nedenlerinden biri yönetimin kendi içerisinde yaşadığı sıkıntılar oldu. Sürekli kavga eden, birbirinin paçasından çeken ilçe başkanı ve yöneticiler görüntüsü var. İkinci bir neden de ilçe başkanının seçimle göreve gelen mahalle temsilcileri görevden alması ve yerlerine başkalarını ataması oldu. Bu da örgütün ilçe başkanına olan güvenini sarstı” diye konuştu. 

SEÇİMLERDE SUSMUŞ VE KARABAĞ KARŞI KARŞIYA MI GELECEK?

İlçe Başkanı Susmuş’un alana yeteri kadar çıkmadığını ifade ederken Susmuş’un belediye başkanı adayı olacağı iddialarına da değindi. Susmuş’un seçimlerde Bayraklı eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile yarışma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Umutoğulalrı, “Bunların yanında ilçe başkanının da çok nadir görülen etkinlikleri var. Pandemi denilebilir ama en azından esnaf ziyareti, vatandaşın beklentisi, vatandaşın belediyeden beklentilerinin toplanarak belediyeye verilmesi gibi faaliyetler yapılabilirdi. Ama bunlar yapılmadı. İlçe başkanı bunların yerine ‘Ben belediye başkan adayı olacağım’ diye açıklama yapıyor. Belediye başkanıyla arasına koyduğu mesafe ve yaşadığı gerilimin tek sebebi bir sonraki dönem belediye başkanının oturduğu koltuğa aday olması. Bu, artık Bayraklı’da çok açık bir dille konuşuluyor. Bayraklı’da sıkıntılar bununla bitmiyor. Bütün bu olumsuzlukların yanında bir yandan da depremde CHP’nin Manavkuyu, Osmangazi ve Mansuroğlu mahalleleri gibi CHP’nin oy deposu olan ve 15 bin civarındaki oy potansiyeli ortadan kalktı. Bu, CHP’nin yaklaşık 10 bin oy farkla kazandığı Bayraklı’da çok önemli bir sayı. Bunun yanında eski belediye başkanı Hasan Karabağ’ın da sürekli alanlarda görüyoruz. Sanki belediye başkan adayı olacakmış gibi birçok yeri geziyor. Dolaysıyla onun da bir adaylık önerisi olduğu konuşuluyor. Hatta bazı kişilerce Hasan Karabağ’ın aday olabileceğini ifade ettiği de söyleniyor. Ancak Karabağ partiden ihraç edildi. MYK kararıyla ihraç edildiği için geri dönmesi için de MYK kararı gerekiyor. Partiye dönüşünün zor olduğunu düşünütrsek bir başka siyasi partiye aday olması muhtemel. Memleket Partisi’ne baktığımızda eski belediye başkanları ve belediye başkanlarını transfer ediyor. Acaba Karabağ da buraya kanca atabilir mi ya da Memleket Partisi’den aday olma düşüncesi olabilir mi? Ben Karabağ’ın bir yerlerden aday olabileceğini ve CHP ile önceki dönemin hesabını görebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BU KANGRENİN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

Mevcut duruma rağmen İlçe Başkanın Susmuş’un ilçede CHP’nin oy oranlarını artırmak için herhangi bir çalışması olmadığını belirten Umutoğulları, sorunun çözülmemesi halinde CHP’nin bayrakı’da büyük bir darbe alacağını kaydetti ve şunları söyledi; “Bayraklı’da bir sonraki dönem belediyeyi alma açısından sıkıntı yaşayacağın düşünüyorum. Ben deprem dönemindeki imzaların toplanmasının engellenmesinin CHP’ye özelikle o kavgalı ev görüntüsünden uzaklaşmadığı sürece ciddi zararlar verecek gibi görünüyor. Bu çok tehlikeli. Susmuş’un parti içerisinde CHP’ye çok faydası olacağını düşünmüyorum. Bir ilçe başkanı kendi yönetimi içerisinde kendisiyle birlikte seçilen yol arkadaşlarıyla ters düşmüş, sürekli görev değişiklikleri yapmış. Bu kadar kavganın olduğu yerde, Susmuş’un kavga ettiği kişilerin onun arkasından kulis yapması birliktelik duygusunu zedelemiş durumda. Durum bu durumdayken CHP içerisinde hızlıca tedbir alınması gerekiyor. Aksi halde bir sonraki seçimde aday kim olursa olsun CHP’nin orada seçimi kazanması hayal. O süreçte neden Pınar Susmuş görevden alınmadı? İmzalar işleme konulmadı? Şahsi kanaatim Menemen ve Torbalı’da yaşan süreçlerin etkili olduğu. Özellikle Menemen olayıyla ilgili İl Başkanı Yücel’in yaşadığı sıkıntılardan kaynaklı yeni bir krizin masaya gelmemesi açısından bu iş böyle çözüldü. Ama bu çözümün tedavi değil, geçici bir tamponla giderildiğini ve yaranın hale kanadığını görüyoruz. Dolaysıyla İl Başkanı Yücel’in geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı görmezden geldiği Bayraklı sorunu çözmesi gerekiyor. Bu kangrenin çözülmesi gerekiyor aksi takdirde CHP, bunun bedelini Bayraklı’yı başka bir siyasi partiye devrederek ödeyecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.