Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan çarpıcı AK Parti yorumu: İzmir'de iktidar ortağı

Umutoğulları'ndan çarpıcı AK Parti yorumu: İzmir'de iktidar ortağı

TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli üzerinden AK Parti’nin İzmir politikalarını yorumladı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2021 - 18:06

EGEPOSTASI – Kerem Ali Sürekli’nin Aydın Şengül’den devraldığı il başkanlığı sonrası, partinin İzmir’deki kurucu isimileri başta olmak üzere emeği bulunan herkesi bir arada tutmayı başardığını belirten Umutoğulları, AK Parti’nin İzmir’de sokağa çıkarak vatandaşlara dokunabilmesinin nedeni olarak da Sürekli’yi gösterdi.

Umutoğulların YouTube izleyicileri için paylaştığı görüşleri şöyle:


BENCE ÇOK AKILLI BİR HAMLEYDİ
Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor özelikle iktidar partisi açısından sıkıntılı bire dönem. Suriyeli göçmenler ardından Afganistan gelen göç dalgası, orman yangınları ve sel felaketleri  derken iktidarın topa tutulduğu bir dönemdi. AK Parti tarihin en zor dönemlerini yaşıyor. Özelikle ekonomik krizden doğan sıkıntılar özelikle muhalefetin elini güçlendirdi. Bütün bunların ardından İzmir’de AK Parti’nin özelikle Kerem Ali Sürekli’nin dönemkiyle birlikte çok başarılı işler yaptığını görüyoruz.  Kerem Ali Sürekli özelikle Milletvekilliği döneminden sonra Aydın Şengül’ün istifasının ardından İl Başkanlşığı koltuğuna oturdu. İl Başkanlığı döneminde yeni kurulmuş kendi içinde birleşmiş partilerin önünü kesmek, oraya gidecek kişilerin önünü kesmek  için partisinde kurucu olan kişilerin evlerini ziyaret ederek öncelikle bunların önünü kesti. Yani Deva Partisi ve Gelecek Partisi’ne gidebilecek teşkilattaki isimlerin önünü kesti. Bence çok akıllı bir hamleydi.

KARINCA MODELİ FARK YARATTI

Ardından ilçe kongreleri birkaç ilçe dışında sorunsuz bitti ve ilçe başkanları görevlerine başladı. Yapılan sokak çalışmaları özelikle ‘Karınca çalışması’ diye adlandırdığımız modelle eş zamanlı olarak ilçe başkanları ve teşkilatları  30 ilçede sokağa çıkarak vatandaşla buluşuyor. AK Parti’nin bu kadar eleştirildiği bir dönemde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bu çalışmaları yapması ve sokaktaki vatandaşlardan hiç tepki almaması tam tersine sempati ile karşılanması AK Parti İl Başkanlığı’nı ve teşkilatının büyük bir başarısı olsa gerek.


MİMARI KEREM ALİ SÜREKLİ

Yapılan yerel seçimlerde özelikle Binali Yıldırım’ında gelişiyle birlikte AK Parti teşkilatında Nihat Zeybekçi’yle birlikte artan bir oy oranı var. Her dönem AK Parti oy oranını katarak İzmir’deki oy oranının arttırdı. En son yapılan seçimde ittifaklarla birlikte Tunç Soyer yüzde 56’lık bir oranla belediye başkanı seçildi. Tabii bu başları bu alınan  son uç bizi yanıltmadı. Çünkü AK Parti’nin daha önce kendi yaptığı bir anketi okuma fırsatım olmuştu. AK Parti’nin kendi iktidar olduğu bölgelerde AK Parti’nin oylarının düştüğünü görürken İzmir’de çok enteresan bir şekilde oyların yükseldiğini görüyorum. Bu işin en büyük mimarı da Kerem Ali Sürekli.

KARADENİZ LOBİSİNİ KIRDI!

Teşkilatlar içerisinde yapılan eleştirişler daha çok Karadeniz lobisinin daha çok yükseldiği o dönelmelerde eleştirildiği doğu ve güney doğuda parti içinde  siyaset yapanlar partiden uzaklaşmıştı.  Kendilerinin  yer bulamadığı gerekçesiyle. Bu dönem partiyi kucaklayacak isimlerin teşkilat içerisinde olması yeni bir Kerem Ali Sürekli kendine özgün bir il yönetimi kurdu. İlçe teşkilatların birçoğunda milletvekilleri, eski belediye başkanlarıyla istişare edilerek kuruldu. Parti örgütleri içerisinde de birlik ve beraberliği sağladı. Bununla birlikte bence en büyük avantaj Sürekli’nin yapmış olduğu stratejik muhalefet anlayışı. Özellikle meclis grubunda İstanbul’dan, Ankara’dan daha ılımlı  ve makul kararların oy birliğiyle geçilebileceği bir muhalefet anlayışı. Vatandaşın hayatını ilgilendiren, ulaşım, su  gibi konularda ise tamamen muhalefet anlayışını yapıp İzmirlilerin hak ve hukunu koruyacak ve onların da anlayacağı bir muhalefet anlayışı yaptı.  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm kararların yüzde 90’nı oy birliğiyle geçerken zaman zaman gerçekleşen tartışmalar vatandaşın hak ve hukunu korumak için yapıldığında vatandaş AK Parti’yle olan o ön yargısını yıkmış oluyor. Çünkü halkın hak ve hukuku savunan bir siyasi parti ortaya çıkmış oldu. Bu sürece kadar bunlar getirildi.  Gerçekten AK Parti İzmir’de çok uzun zamandır arzu etmediği ve İzmirlilere kendisini anlatamadığı bir kimlikten sıyrılıp kendini anlatan bir yapıya doğru gidiyor. Bütün bunları yaparken de bence en büyük handikap da Milletvekillerinin  zaman zaman yaptığı  açıklamalar oluyor. AK Parti İzmir bütün stratejisini   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yapılan eleştiriler üzerinden götürüyor.

VEKİLLER AK PARTİ’NİN İZMİR STRATEJİSİNİ DELİYOR
Durum böyle olunca uzun dönem Belediye Başkanlığı yapmış Aziz Kocaoğlu döneminden hatırlıyoruz bunların çok işe yaramadığını gördük. Hamza Dağ’ın Süleyman Soylu’nun Buca gibi birkaç ilçeye gelip bu benim adayım dediğinde  oradaki Kürt oylarının AK Parti’ye gelmediğini  ve oradaki seçim sonucunu etkilediğini görüyoruz. Tabii yerel dinamikler çok daha farklı. Yerel dinamiklerden vatandaş oyunu kime veriyor? Aday’a veriyor yapılan müdahalelerde  ise bunların adaya çok zarar verdiğini gördük.  Dolayısıyla Milletvekillerinin yapmış olduğu açıklamalar AK Parti’nin İzmir’de yapmış olduğu stratejiyi deliyor. Bu stratejinin delinmesine rağmen AK Parti’nin yaptığı muhalefetin ses getirmeye başladığını söylemek çok yanlış olamayacak.  Özelikle kendi teşkilatları içerisindeki birlik ve beraberlikte önümüzdeki süreçte çok çok önemli bir durum. Bu sürecin devam etmesi durumunda AK Parti’nin İzmir’de özelikle Memleket Partisi’nin de devreye girdiği dönemde birçok ilçede çok daha etikli. Ben seçimin yakın olduğunu düşünüyorum. Özelikle bazı CHP ilçe belediye başkanlarının başarısız olduğunu da düşünürsek AK Parti’nin yerel seçimlerde iktidar ortağı olmazsı hiçte kaçınılmaz. CHP’nin bu tedbirleri almayıp şu an götürdüğü stratejiyle derse ben ilerde AK Parti’nin Türkiye’de birçok yerde seçim kaybedebileceğini düşünüyorum ama İzmir’de işi,n renginin öyle olmayacağını AK Parti açısından olumlu sonuçlar vereceğini düşünüyorum

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.