Dolar 32,3570
%-0.38
Euro 34,7969
%-0.03
Altın 2.395,620
%-1.12
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan Sabri Demirdöğen'e marka tepkisi; Sanki 35 markası babasının tekelindeymiş gibi...

Umutoğulları'ndan Sabri Demirdöğen'e marka tepkisi; Sanki 35 markası babasının tekelindeymiş gibi...

Yaklaşık 2,5 yıl önce yayın hayatına başlayan, İzmir’in yerelden ulusala ve dünyaya açılan penceresi olan kentin tek ulusal kanalı ‘TV35’ yaşadığı marka tescil sıkıntısı nedeniyle yayın hayatına ‘TR35’ olarak devam ederken aynı art niyetli kişilerin bu markaya da itiraz ettikleri açıklandı. TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, yaşanılan süreci anlatırken, “Bir yandan yaşanılan ekonomik problemler diğer yandan kentin içerisinde bulunduğu hassasiyet ve ülkenin içinde bulunduğu zor koşullar, özellikle yaptığımız yayınlar nedeniyle üzerimize gelen baskılar varken, TR35’e bir itiraz olduğunu gördük ve itirazı eden de Sabri Demirdöğen. Sanki 35 markası babasının tekelindeymiş gibi bizim 35 markasını kullanmamamız konusunda bizimle uğraşacağını söyledi” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2021 - 00:00

EGEPOSTASI- TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, zorunlu bir açıklama yaparak, neden TV35’ten TR35’e isim değişikliği yaptıkları ve bu süreçte yaşadıklarını anlattı.

“ADLİ SÜREÇLE BOĞUŞMAMAK İÇİN”

TV35 markasından neden vazgeçtiklerini açıklayan Umutoğulları, “Kanalımızın ismiyle ilgili zorunlu bir açıklama yapmıştım. Geçtiğimiz günlerde TV35 olan kanal ismimizin TR35 olarak değiştirildiğini size açıklamıştık. Şimdi biraz detaya gireceğiz. O açıklamayı yaptıktan sonra Sabri Demirdöğen diye kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim beni aradı. Bizim şirket kuruluşumuz 09.08.2018. Biz 25.05.2018 tarihinde TV35 markasını almak için Türkiye Patent Enstitüsüne müracaat ettik.. Arkadaşlarımız 41. Maddeden müracaat etmişler ama bizim müracaat etmemiz gereken madde 38. Madde olmalıymış. Bu arada 13.09.2018’de biz ‘TV35 yayın hayatına başlayacak’ diye tanıtım yaparken Sabri Demirdöğen Türk Patent Enstitüsüne 38. Maddeden “TV35” adına müracaat ediyor. Dolayısıyla bizim yapmış olduğumuz müracaata da itiraz ediyor ve ne hikmetse markayı da tescil ettiriyor. Bu arada “Haber35” diye de bir isim var. Biz bir sorun olursa o ismi kullanalım diye düşünürken Sabri Demirdöğen “Haber35” için de müracaat ediyor. Yani bizim müracaat ettiğimiz iki markanın 38 değil 41’den olduğunu görünce ikisine de başvurup iki markayı da alıyor. Markayı aldıktan sonra bize ihtar göndererek markanın kullanımından vazgeçmemizi istiyor ve bize dava açıyor. Şu anda mahkememiz devam ediyor. Süreç devam ederken biz 2 yılda yarattığımız markadan adli süreçle boğuşmamak için vazgeçtik ve TR35 ismini aldık.” dedi.

“SANKİ 35 MARKASI BABASININ TEKELİNDEYMİŞ GİBİ…”

Sabir Demirdöğen’in önce anlaşma yoluna gittiğini daha sonra bu kararından vazgeçtiğini ifade eden Umutoğulları, “Avukatım Sabri Bey’in avukatıyla görüşüp ‘TR35 ismini aldığımızı söylüyor ve karşılıklı açılan davalarda vazgeçelim’ diyor. Daha sonra Sabri Bey beni aradı ve ‘Sen avukat tuttun, ben avukat tuttum. Biz avukatlarımızı … Gelin biz bu süreci kapatalım’ ben de tamam dedim. Daha sonra bana  ‘35 isminden vazgeç.’ dedi. Ben de ona ‘Ben 35 isminden neden vazgeçeyim? Biz İzmir’in kanalıyız ve İzmir’in adını ve plakasını taşıyacak bir marka olsun istedik’ dedim. İlk görüşmemiz çok olumsuz geçmedi. İkinci görüşmemizde bana ‘35 isminden vazgeçeceksin. Yoksa ben bu işten vazgeçmeyeceğim’ dedi. Daha sonra arkadaşlarla yaptığımız incelemeler sonucunda TR35’e bir itiraz olduğunu gördük ve itirazı eden de Sabri Demirdöğen. Sanki 35 markası babasının tekelindeymiş gibi bizim 35 markasını kullanmamamız konusunda bizimle uğraşacağını söyledi. Ben kendisine ‘Siz 35 markalı bir televizyonu uyduda yayına çıkarın. Ben sizden burada şeref Ve namus sözü veriyorum. Kanalın ismini değiştireceğiz’ dedim. İlk görüşmede bunu kabul etti, ikinci görüşmemizde de çark ederek böyle bir şey yapmayacağını söyledi ve ‘Sana açtığım ceza davasını da diğer davayı devam ettireceğim’ “ dedi. 

“ŞEREF VE NAMUS SÖZÜ VERİYORUM”

3 yıldır tüm zorluklara rağmen yayın hayatına devam ettiklerini vurgulayan Umutoğulları, “Bir yandan yaşanılan ekonomik problemler diğer yandan kentin içerisinde bulunduğu hassasiyet ve ülkenin içinde bulunduğu zor koşullar, özellikle TV kanalında karşı yaptığımız yayınlar nedeniyle üzerimize gerek CHP gerekse de iktidar kanadından gelen baskılar var. Biz habercilik yapmaya çalışıyoruz. Bu kentin havasını soluyan, bu kente aşık olan insanların dünyanın her tarafından bu kentle ilgili haber alabileceği ve kenti görebileceği bir yayın formatıyla yayın hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Biz bunlar için uğraşırken bu kente karşı sorumluluğu olmayan, bu kente bir çivi bile çakmamış insanların işimizi sabote etmeye çalışmalarını anlamıyorum. Buradan tekrar söylüyorum. TV35 ya da TR35 hangisini istiyorsa Sabri Demirdöğen bunlardan biriyle yayın hayatına başlasın ben şeref ve namus söz veriyorum kanalın adını değiştireceğim.” dedi.

“BİZİ GÖLGE GİBİ TAKİP ETMİŞ”

Kendilerini gölge gibi takip ettiklerini ileri süren Umutoğulları, “Ben Sabri Bey’in müracaat ettiği markalara baktım. Bizim Magazin35 adıyla bir programımız var. Onun bile tescilini yapmış. Yani bizi gölge gibi takip etmiş, bizim sahip olabileceğimiz ve ortaya attığımız ne varsa kendisine tescil ettirmiş. Yani bu kişi işini gücünü bırakıp bizimle uğraşıyor. Biz de bu durumu İzmirlilere anlatma ihtiyacı duyduk. Ben bu kişinin kötü niyetli olduğunu düşünüyorum ve bundan sonra böyle kişilerin kamuoyunda bilinmesi için sizinle paylaşıyorum. Tabii ki mücadelemiz burada bitmeyecek. Hem TV35 için olan mahkeme mücadelemiz hem de TR35 ile ilgili Türk Patent Enstitüsü’ndeki mücadelemiz devam edecek. Biz İzmirlilerin bu süreçten haberdar olmasını istedik. İzmir’in adını bugün bütün dünyaya gösteren, bütün platformlarda yayında olan, uydu üzerinden dünyada yayında olan bir televizyon kanalının sahibi olarak İzmir’e hikayesini tüm dünyaya duyurduğumuz bir platforma, İzmir’e bir çivi bile çakmamış bir kişinin yasaların arkasından dolanarak bizim yayın hayatımız engellemeye çalışmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.

İŞİMİZİ GÖLGELEMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Mücadele edeceklerini belirten Umutoğulları, “Bizim İzmir’in adını yaşatma mücadelemiz bundan sonra adliye koridorlarında devam edecek. Ayrıca bu tür kötü niyetli kişilerin İzmir kamuoyunda bilinmesini istiyorum ve sürecin bundan sonraki evrelerini sizinle paylaşacağım. İsim değişikliği yaptığımızda bize yazan çok dostlar oldu. ‘İsminizin ne olduğu önemli değil. İzmir’le ilgili bize verdiğiniz bilgiler önemli. İzmir’le ilgili bize çok güzel hissettirdiniz’ diyen insanlar olmuştu. Biz onlar için İzmir’in adını yaşatmaya ve varlığını tüm dünyaya hissettirmeye devam edeceğiz. Umuyorum ki kötü insanların kötülükleri yanlarına kalmaz ve ben o kişileri Allah’a havale ediyorum. Biz pırıl pırıl yayın politikamızla kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz ve o kişilerin işimizi gölgelemesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.