Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkan Saylan'a hakaret soruşturması kapatıldı

Türkan Saylan'a hakaret soruşturması kapatıldı

merhum Türkan Saylan’a yönelik sözleri nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş ile İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş hakkında yapılan suç duyuruları kapatıldı. Yapılan itirazlar da reddedildi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2024 - 09:34

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin onursal başkanı merhum Türkan Saylan’a yönelik sözleri nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş ile İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş hakkında yapılan suç duyuruları kapatıldı. Yapılan itirazlar da reddedildi.

2019’da Bursa Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'e yönelik konuşmasında, "20 senedir Nilüfer'de Belediye Başkanlığı yapıyorsun. Hangi caddeye hangi merkeze bir tane Allah dostunun, padişahın, bir Türk büyüğünün adını verdin? Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa, hepsinin ismini merkezlere vermiş " ifadelerini kullandı.

Ardından Türkan Saylan’ın çocuklarının avukatı Hüseyin Karataş, AK Partili Alinur Aktaş hakkında İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suç duyurusunda bulunda. Ancak savcılık “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi. Karar yapılan itiraz da reddedildi.

2021 yılında ise İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, “Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” dedi.

Saylan ailesinin avukatı Karataş, AK Partili Gökkuş hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık 2022’de bu şikâyet için de yine “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı vererek dosyayı kapattı. Yapılan itirazın reddedilmesinin ardından Karataş 21 Haziran 2022’de Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Ancak AYM’de itirazın reddine karar verdi. (BİRGÜN)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.