Dolar 32,3717
%-0.2
Euro 34,7848
%0.13
Altın 2.438,140
%-0.02
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turgut Özal mezarı başında anıldı

Turgut Özal mezarı başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 29’uncu yılında anıt mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özal’ın kabri başında saygı duruşunda bulunup dua okudu.

  • Ege Postası
  • 17.04.2022 - 13:19

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefat yıl dönümünde Topkapı’da bulunan anıt mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Fuat Oktay, Ali Yerlikaya ve Ekrem İmamoğlu, Özal Ailesi’nin fertlerine taziyelerini sundu. Fuat Oktay’ın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duyuruşu ve okunan duanın ardından sona erdi.

Ekrem İmamoğlu, törenin ardından, Turgut Özal’ın Anıt Mezarı Çevre Düzenlemesi ve Müze Binası İnşaatı projesiyle ilgili bilgi verdi. Özal Ailesi’nin izniyle projeye başladıklarını belirten İmamoğlu, Anıt Mezar ile uyumlu bir müze inşa edeceklerini açıkladı.

Yarın itibariyle ilk çalışmanın başlayacağını kaydeden İmamoğlu, “Allah izin verirse temmuz sonu gibi bitirilmesini arzu ediyoruz. Buraya gelen ve ziyaret eden vatandaşlarımızın rahmetli Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal'ı ziyareti esnasında güzel bir kullanım alanı oluşması, bizi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak mutlu edecektir” dedi.

ALİ BABACAN, TURGUT ÖZAL’IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 29. ölüm yıl dönümünde, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın İstanbul’daki anıt mezarını ziyaret etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 29. ölüm yıl dönümünde anılıyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Özal’ın Topkapı’daki kabrini ziyaret etti ve anıt mezara çelenk ve çiçek bıraktı. Babacan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının 29. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.

Babacan, ayrıca 27 Mayıs askeri müdahalesinin ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’yu da kabirlerinin başında andı.

KILIÇDAROĞLU: TURGUT ÖZAL’I SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 29’uncu yılına ilişkin bir anma mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“Devleti yönetirken bürokrasiyi ve devletin geleneklerini ciddiye alan, kendi görüşünü dayatmadan en doğrusunu arayan örnek bir siyaset ve devlet insanıydı. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının yıl dönümünde, saygı ve rahmetle anıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.