Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'istifa' çağrısı

Tuncay Özkan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'istifa' çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun daha önce tazminat kararına hükmedilen Man Adası davalarının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "İspat edilirse ben cumhurbaşkanlığını, siyaseti bırakacağım” sözleri gündem oldu. Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan CHP'li Özkan, "Eyy Erdoğan ne zaman istifa edeceksin? Al sana ispat. Tut sözünü uzatma bu işi" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2022 - 22:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, daha önce tazminat kararına hükmedilen Man Adası davalarının Yargıtay tarafından bozulduğunu duyurdu. Çelik, “Man Adası davalarında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve kazandık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Man Adası belgeleri’ ile ilgili açıklamalarında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı üç davada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine verilen tazminat kararları Yargıtay tarafından bozulmuştu. Bozma kararlarında, Man Adası belgelerinin sahte olduğuna ilişkin herhangi bir tespit bulunmadığı vurgulanmıştı.

ERDOĞAN, “İSPAT EDİLİRSE BIRAKACAĞIM” DEMİŞTİ

Kararın ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte Kılıçdaroğlu'na seslenerek yaptığı açıklamasında “İspat et. İspat ettiğin anda ben cumhurbaşkanlığını, siyaseti bırakacağım” sözleri gündeme geldi.

ERDOĞAN’A CHP’DEN İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milkletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan'ın o sözlerini paylaşarak, “Kılıçdaroğlu yine haklı çıktı! “Man adası belgelerini ispat et istifa edeceğim” demişti. Genel Başkanımız açıkladı, mahkeme doğruladı. Yargıtay tazminat kararını bozdu. Eyy Erdoğan ne zaman istifa edeceksin? Al sana ispat. Tut sözünü uzatma bu işi” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, başka bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in Man Adası’ndaki şirkete gönderdiği paraların dekontlarına yer verdi.

Özkan, paylaşımında şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu ispat etti. Tut sözünü, istifa et Erdoğan. Man Adası'ndaki 1 sterlinlik şirkete gönderilen paraların dekontları. Bursla okuyan oğul Burak ve emekli öğretmen enişte Ziya İlgen milyon dolarları nasıl buldu? ‘Belgeler sahte’ diyenler Yargıtay kararından sonra ne diyecek?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.