Dolar 42,6948
%0.23
Euro 50,1028
%-0.06
Altın 5.932,020
%1.28
Bist-100 11.275,00
%0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tugay-Çankırı polemiği kızıştı: 600 milyon dolarlık borcu 1,6 milyar dolar yaptın

Tugay-Çankırı polemiği kızıştı: 600 milyon dolarlık borcu 1,6 milyar dolar yaptın

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “Kargoyla şov yapıyor… Çocuk muyuz biz!” sözlerine sosyal medya hesabından sert yanıt verdi. 

  • Ege Postası
  • 12.12.2025 - 11:07
  • Güncelleme: 12.12.2025 - 12:23

EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın, Başkan Cemil Tugay'a 'kargo yollaması' ve Tugay'ın NEO TV'deki 'Kargoyla şov yapıyor... Çocuk muyuz biz! Kendisinin İzmir'de bir hizmeti olduğunu sanmıyorum. Bize İzmir'e hizmet eden milletvekili lazım' yanıtı sonrası ikili arasındaki polemik devam ediyor. Son olarak sosyal medya hesabından Tugay'a yanıt veren AK Partili Çankırı " 2 yılda 600 milyon dolarlık borcu 1,6 milyar dolara çıkarıp hâlâ ‘engelleniyoruz’ diyebilmeniz de başlı başına bir meziyet tabii. İzmir’de Çöp–Çukur–Çamur manzaraları varken, belediyecilik anlayışınıza Borç–Bahane–Bilmemek kısmını da ekleyelim bence. Zira bu gidişle tarihe ‘En çok borç yapıp en az hizmet veren başkan’ olarak geçeceksiniz, benden söylemesi!" diyerek tartışmayı iyice alevlendirdi.

Çankırı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cemil Tugay, size bir çerçeve gönderdik diye bu kadar alıngan olmanıza gerek yoktu. Demek ki belediyede yürümeyen tek şey hizmet değil, özgüven de yerinde sayıyormuş.

Ben 30 ilçeyi sokak sokak geziyorum ama sizinle hiç denk gelemiyorum… Herhalde sahada değilsiniz, yine sokağa çıkamıyorsunuz. Malum, belediyede işçilerin görev yerini bile karıştıran bir yönetim olunca, Başkanın da şehirle temasında aksaklıklar olması çok normal.

Henüz 2 yılı doldurmadan son 25 yılın en fazla borç kullanan belediye başkanı oldunuz. Göreve geldiğinizde SGK ve vergi borcu toplam 7,5 milyar TL idi; bugün ise borç 23 milyar TL’ye yükselmiş durumda. Buna ek olarak 4 milyar TL’ye yakın belediye malı da satıldı.

Zaten 2 yılda 600 milyon dolarlık borcu 1,6 milyar dolara çıkarıp hâlâ ‘engelleniyoruz’ diyebilmeniz de başlı başına bir meziyet tabii.

İzmir’de Çöp–Çukur–Çamur manzaraları varken, belediyecilik anlayışınıza Borç–Bahane–Bilmemek kısmını da ekleyelim bence. Zira bu gidişle tarihe ‘En çok borç yapıp en az hizmet veren başkan’ olarak geçeceksiniz, benden söylemesi!

Bu arada merak etmeyin, o unvan için de bir çerçeve göndeririz.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.