Dolar 32,5214
%0.26
Euro 34,9225
%0.52
Altın 2.437,050
%-0.07
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trafik sorunu yeniden gündemde: Soyer’den merkezi iktidara ‘siyasi sorumluluk’ göndermesi

Trafik sorunu yeniden gündemde: Soyer’den merkezi iktidara ‘siyasi sorumluluk’ göndermesi

İzmir’in kangren haline gelmiş sorunu trafik, dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerginliğe neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sorundan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sorumlu tutarken Başkan Soyer, sorunun sorumluluğunun tek başına belediyede olmadığını söyleyerek merkezi iktidara siyasi sorumluluk göndermesi yaptı.

  • Ege Postası
  • 25.05.2021 - 11:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kangren haline gelmiş konuların başında gelen trafik sorunu, 29 Nisan tarihinde başlayan tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte yeniden kendini hissettirmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alan trafik sorununun çözümü için atılan adımlar henüz kendini gündelik hayatta hissettirmezken, günün her saati var olan yoğun trafik nedeniyle İzmirliler’den büyük tepki topluyor.

Muhalefet tarafından sık sık gündeme getirilen İzmir’in kronikleşmiş trafik sorunu, dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında bir kez daha gündeme geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, trafik sorununa neşter vurulması adına atılan efektif bir adım olmadığını söylerken Başkan Soyer, trafik yükünün pandemiyle birlikte bir kat daha arttığını ifade etti ve konu, mecliste gerginliğe neden oldu.

"SİYASİ SORUMLUSU İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIDIR"

Hızal, ‘tam kapanmanın’ bitmesiyle birlikte İzmir’de yeniden hissedilen trafik sorununa değindi. Başkan Soyer’in konuya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Hızal, “İzmir’de şu anda çok ciddi bir sorun var. İzmir adeta hareket kabiliyeti sıfırlanmış ve felç olmuş durmada. Bunun siyasi sorumlusu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. İzmir’de son birkaç haftada hareket kabiliyeti trafik nedeniyle sonlandırıldı. Ana arterler dahil olmak üzere ara sokaklarda bile inanılmaz derecede trafik var. Bundan yaklaşık 5 yıl önce trafiğin belli saatleri vardı. Mesai saati başlangıcı ve bitiminde. Bugün geldiğimiz noktada trafik saat 8.00’de başlıyor gün boyu ve haftanın her günü devam ediyor. Eğer siz bu trafik üzerinden çıkıp 1 milyon araç sayısı 1 milyon 250 bin araca çıktı ve araç sayısının artması nedeniyle hiçbir şey yapamıyoruz açıklaması kabul edilebilir bir açıklama değil. Bu araçların 1 haftada İzmir sokaklarına çıkmadığı aşikar. Sizlerin bunu öngörebilmeniz gerekiyordu. Alternatif çözüm yöntemleri üretilmedi ya da hiçbir şey yapılmadı. Sadece birkaç hafa içerisinde bazı noktalarda bazı çalışmalar yapıldı ama ben onların fizibilite çalışmalarının da çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yani trafik sorununa el atılıyormuş gibi yapıldı. Trafik sorunu uzun yıllardır ele alınmadığı gibi son iki yılda da ele alınmadı. Felç geçiren İzmir’de bu sorunun bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz” dedi.

600 BİN ARAÇ 1 MİLYON 450 BİN ARACA ÇIKTI

Hızal’ın sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özsulu, trafiğin ana sebebinin kapanmayla birlikte pandemi nedeniyle yollara çıkan özel araç sayısındaki artış olduğun ifade ederek,  “Dünyanın gelişmiş bütün metropollerinde trafik sorunuyla karşılaşırsınız. Trafik metropollerin önemli bir sorunu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, elbette trafik sorununda muhalefet tarafından adres olarak gösterilecek. Bu gayet doğal. Ama rakamlara da bakarsak… Dünyanın başında bir pandemi belası var mı? Var. 26 Nisan’da bu ülke kapandı mı, kapandı. O zaman sokaklara 600 bin araç çıktı. Kapanma bitince de 1 milyon 450 bin araç çıktı trafiğe. Hepimizi etkileyen bir problem ve pandemi nedeniyle herkes özel araçla çıkıyor dışarı. Ama yollar hep aynı. Ama sonuçta hakkaniyetli davranacağız. 1 milyon 450 bin araçla bu trafik tıkanır. Trafik olmaması için ‘başka bir hayat ve başka bir İzmir mümkün’ diyoruz” diye konuştu.

"ASLA -MIŞ GİBİ YAPMIYORUZ"

Trafik sorunu üzerine yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer, “Trafik meselesine gelirsek… 3 misli bir artış söz konusu. Salgını biz getirmedik. Bu kadar özel aracın trafiğe çıkması altyapıyı her türlü zorlar. Bunun siyasi sorumluluğu tabii ki de bizde. Ama başkalarının da siyasi sorumluluğu var diye düşünüyorum. Türkiye’nin hükümet eliyle yapılmış 1 metre bile tüp geçici olmayan tek kenti İzmir. Biz, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Asla –mış gibi yapmıyoruz. Altgeçit ve üstgeçit çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sorunları çözmeye muktedirdir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.