Dolar 32,1243
%-0.12
Euro 35,0749
%-0.05
Altın 2.470,650
%0.12
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da 'Rahvan'lar 10'uncu kez yarıştı

Torbalı'da 'Rahvan'lar 10'uncu kez yarıştı

İZMİR'in Torbalı Belediyesi öncülüğünde, ilçede bu yıl Rahvan At Yarışları'nın 10'uncusu düzenlendi. Yarışseverlerin ilgi gösterdiği yarışlar için yurdun farklı yörelerinden getirilen 200 at, mücadele etti.

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 12:03
Karakuyu Mahallesi'nde at yarışlarına uygun hale getirilen arazide bu yıl 10'uncusu düzenlenen Rahvan At Yarışları'na ilgi yoğun oldu. Yurdun farklı yörelerinden 200 atın mücadele ettiği yarışları; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ersin Özer, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş, Torbalı Belediye Meclis Üyesi ve Tertip Komitesi Başkanı Erdal Türksever, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ve AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık da izledi. Şölen havasında geçen yarışların yapıldığı alanda, binicilik ve atlı sporlarla ilgilenenler için bilgilendirme amaçlı stantlar kuruldu. Çocuklar için oyun alanları oluşturuldu. İzleyicilere meşe odununda pişen gözleme ve yayık ayran ikramı yapıldı. Çakabey Okçuluk Kulübü tarafından hazırlanan gösteride hünerlerini sergileyen okçular, beğeni topladı. Başkan Görmez, yarış öncesi vatandaşları 'Karamühür' isimli rahvan atına binerek selamladı. 

Açılış konuşması yapan Başkan Görmez, "Torbalı Belediyesi olarak geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Tarihimize baktığımızda atalarımız Orta Asya'dan Anadolu'ya at üstünde gelmiştir. At üstünde savaşmış ve at üstünde şehit olmuşlardır. At en yakın arkadaşla eş değer tutulmuştur. Köroğlu'nda 'Kır At', Hızır'da 'Boz At', Fatih Sultan Mehmet'te 'Reis' olarak karşımıza çıkmıştır. Olağanüstü özellikler atfedilerek destanlara, söylencelere girmiştir. Bu yüzden ata sporumuz olan rahvan at yarışlarına önem vermekteyiz. Buradan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'na, Türkiye Binicilik Federasyonu'na ve Tertip Komitesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Ardından yarışlara geçildi.

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun kontrolünde yapılan yarışlarda, 200 at farklı kategorilerde mücadele etti. Rahvan at yarışlarında; baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, 4'lü tay, 3'lü tay, tozkoparan ve ithal A grubu klasmanlarında dereceye giren at sahiplerinin ödüllerini protokol üyeleri verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.