Dolar 44,4616
%0.09
Euro 51,0003
%-0.43
Altın 6.440,510
%0.35
Bist-100 12.626,00
%-0.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toprak MotoGP'de ilk puanını aldı tarihe geçti

Toprak MotoGP'de ilk puanını aldı tarihe geçti

2026 MotoGP Şampiyonası’nın 3’üncü ayağı olan ABD Grand Prix’sindeki temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu yarışı 15’inci sırada tamamlayarak ilk puanını aldı ve MotoGP tarihinde puan kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2026 - 11:02

2026 MotoGP sezonunun üçüncü yarışı olan ABD GP bugün Teksas eyaletinde bulunan Circuit of the Americas (COTA) pistinde gerçekleştirildi.

MotoGP tarihinin ilk Türk pilotu Toprak Razgatlıoğlu da Pramac Yamaha ile piste çıktı. Yarışın galibi Aprilia pilotu Marco Bezzecchi oldu. İlk iki yarıştan galibiyetle ayrılan İtalyan pilot, bu yarışta da henüz ilk turda liderliği ele geçirdi ve yarışın tüm turlarını lider tamamlayarak zafere ulaştı.

İkinci sıra Bezzecchi'nin takım arkadaşı ve 2024 Dünya Şampiyonu Jorge Martin'e giderken podyumu KTM pilotu Pedro Acosta tamamladı.

Yarışa 17. sıradan başlayan Toprak Razgatlıoğlu, damalı bayrağı 15. sırada gördü ve 1 puan alarak MotoGP kariyerinde ilk kez puanla tanıştı. Toprak Razgatlıoğlu böylece MotoGP tarihinde puan alan ilk Türk pilot oldu ve bir kez daha tarihe geçti.

Sezonun dördüncü yarışı İspanya Grand Prix'si 26 Nisan'da koşulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.