Dolar 32,3901
%0.1
Euro 34,7774
%-0.04
Altın 2.395,860
%-0.04
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalı planlar hazırlandı: Cami planlarında flaş gelişme

Tartışmalı planlar hazırlandı: Cami planlarında flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Haziran ayında Çiğli Belediye meclisinde gündeme gelen ve komisyonlarda önce reddedilip ardından kabul edilen Yakakent Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik ağaçlandırılacak alanın bir kısmının cami alanına dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan planların değişikliğini tamamladı. Karar kapsamında hazırlanan planlar askıya çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 02.02.2022 - 12:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Haziran ayında Çiğli Belediye meclisinde gündeme gelen ve CHP grubunun için çatlağa neden olan Yakakent Mahallesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na ön izinle tahsis ettiği 10 bin metrekarelik ağaçlandırılacak alanın bir kısmının cami alanına dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan planlar konusunda flaş bir gelişme yaşandı.

Toplamda 10 bin metrekare olan alana cami yapımına ayrılması ve bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması önergesi belediye meclizine gelmişti. Oturumda, CHP’li Meclis Üyesi Suat Burhan Çağlayan, 10 dönümün cami için ayrılmasının uygun olmadığı ve 3 dönümün yeterli olduğu gerekçesiyle grup ve komisyon kararı dışına çıkarak aleyhte oy kullandı.

Öte yandan; Çiğli Belediye Meclisi’nde oy çokluğu Ile kabul edilen plan değişikliği kararı, ekim ayında gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP grubunun engeline takılmış ve ilçe meclisinde kabul oyuyla gelen plan değişikliği Büyükşehir meclisi imar komisyonunda oy çokluğuyla reddedilmişti.

Komisyonda CHP’li üyelerin ret oyu kullanmalarına gerekçe olarka ise buna gerekçe olarak üst ölçekli planlarda buranın ağaçlandırılacak alan, uçuş alanı ve tapuda Orman Bakanlığı'na ait gözükmesini gerekçe gösterdikleri belirtilmişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEĞİŞİKLİĞE ONAY

Komisyonlardaki ret kararının ardından ise yeniden görüşülen plan değişikliği ekim ayı meclisinde oybirliği ile kabul edilmişti. 

Planların onaylanmasından 4 ay sonra ise flaş bir gelişme yaşandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce komisyonda reddedilen ve daha sonra Kabul edilen plan değişikliğinin planlarını askıya çıkardı.

Alınan karar kapsamında; mevcut planlarında ağaçlandırılacak alan olan bölgenin bir kısmının cami alanına dönüştürülmesine ve bu doğrultuda 1/5000 bin ölçekli nazım imar planlarında gerekli değişikliğin yapılmasına karar verildi.

Alınan karar doğrultusunda alanın güneydoğusundaki kısma 2 bin 500 metre büyüklükte ve 2 kat olacak şekilde ‘ibadet yeri’ ayrılmasına karar verilirken hazırlanan planlar askıya çıkarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.