Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalı İZBAN durağında ihale çıkmazı

Tartışmalı İZBAN durağında ihale çıkmazı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yapımını ve işletmesini ortak yürüttüğü Banliyo Hattı İZBAN’a 2 durak eklemek için 3 Kasım 2022 tarihinde ikinci kez çıkılan ihalenin de ihalede teklif veren firma olmaması nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2022 - 10:03

EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yapımını ve işletmesini ortak yürüttüğü Banliyo Hattı İZBAN’da mevcut 41 olan durak sayısının artırılması gündeme gelmiş ve konu tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Büyükşehir’in Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Katip Çelebi durağı açılacağını duyurmuş ancak duyurunun ardından bir süre tahsis krizi yaşanmış ve kriz AK Parti ile CHP arasında ‘engelleme’ tartışmalarına neden olmuştu.

Öte yandan; tahsis krizinin çözülmesiyle birlikte Büyükşehir, 12 Eylül 2022 tarihinde durakların yapım işi ihalesine çıkacağını duyurmuş ancak, katılım olmaması nedeniyle ertelenmişti.

2. KEZ ERTELENDİ

İlk ihale teklif veren firma olmaması nedeniyle ertelenirken Büyükşehir, 2 durak için 3 Kasım 2022 tarihinde ikinci kez ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

Edinilen bilgilere göre; Büyükşehir’in İzmir’in banliyö hattına durak eklemek için çıktığı ikinci ihale de iptal edildi.

İhalenin iptal edilmesinin nedeninin ise; ihalede teklif veren firma olmaması olduğu ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.